- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Skup podrške Ukrajini u Podgorici odložen za sedam dana

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Biro za odnose sa javnošću grada PodgoriceNovi pešački most u Podgorici
Novi pešački most u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
Pratite nas
Skup podrške Ukrajini, koji je bio najavljen u Podgorici za danas, odložen je za sedam dana, nezvanično je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore.
Konzul Ukrajine Mihail Šmatov je na Fejsbuku 17. februara objavio da će "Marš jedinstva" biti održan 19. februara u Podgorici i pozvao građane da u što većem broju podrže Ukrajinu.Organizatori nisu sproveli svu potrebnu proceduru prijavljivanja skupa, pa su zato odlučili da ga odlože za 26. februar, navode iz policije.
Da je skup odložen, potvrdio je na svom Fejsbuku i ukrajinski konzul Šmatov, koji je kazao da je od njegove najave bilo neprihvatljivih komentara i prijetnji sa informacijama o mogućim provokacijama.
"Kako bi se izbjegle provokacije, nakon konsultacija sa policijom Podgorice, a u cilju bezbjednosti svih učesnika marša, odlučeno je da se odgodi termin održavanja, koji će biti objavljen nakon izdavanja odgovarajućih dozvola o javnim okupljanjima", naveo je Šmatov 18.februara, ne precizirajući kad bi to moglo biti.
Vukoman Bulatović, iz ogranka ruskih "Noćnih vukova" u Crnoj Gori kaže da je ta organizacija 17. februara od policije tražila zabranu skupa i dodaje da im je iz Centra bezbjednosti danas, 18. februara, rečeno "da je skup otkazan".
"Nemamo mi ništa protiv da ti ljudi u nekom drugom periodu izraze svoje nezadovoljstvo na koje imaju pravo, samo bez poruka da jedan narod ili jedna država moraju da nestanu", kaže Bulatović i dodaje "da su se zbog toga pobunili".
Bulatović tvrdi da je u najavi skupa na društvenim mrežama konzul Ukrajine Mihail Šmatov napisao i "da Rusija mora nestati", što je kasnije, kako kaže, obrisano.
"Ratnohuškačka retorika i oni koji se njome koriste ne zaslužuju naše gostoprimstvo, a imajte u vidu i da svaka akcija ima rekaciju", naveli su iz ruskog moto kluba "Noćni vukovi" u dopisu policiji.
I Ambasada Rusije u Podgorici je reagovala nakon najave skupa podrške Ukrajini, i zatražila od Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore pojačano obezbjeđenje u slučaju provokacija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala