- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Modernizovani ruski „Pancir“ dobio jedinstveni visoko precizni sistem za navigaciju

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni raketni sistem "Pancir SM"
Protivvazdušni raketni sistem Pancir SM - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
Pratite nas
Ruska državna korporacija „Rosteh“ opremila je modernizovani protivavionski raketni kompleks „Pancir-SM“ jedinstvenim navigacionim sistemom koji se trenutno testira, izjavio je industrijski direktor oružanog kompleksa „Rosteha“ Bekhan Ozdojev, prenose ruski mediji.
Kako je precizirano, proizvođač navigacionog sistema je ruski naučno-istraživački institut „Signal“ (deo holdinga „Visoko precizni sistemi“).
Ozdojev je istakao da je novi sistem za navigaciju napravljen na bazi bezplatformskog inercijalnog navigacionog sistema „svetskog nivoa, koji nema analoga u Rusiji“.

„U njemu je implementirana jedinstvena kombinacija ključnih parametara savremenih sistema za orijentaciju. Sistem je primenjen u okviru eksperimentalno-konstruktorskih radova na modernizaciji sistema 'Pancir'. Trenutno se testira protivavionski raketni sistem, opremljen novim sistemom za navigaciju“, rekao je Ozdojev.

Kako je saopštila pres-služba holdinga „Visokoprecizni sistemi“, primena takvog navigacionog sistema omogućava da se sa maksimalnom preciznošću i brzinom nanišani grupa raketnih projektila. Takođe navigacioni sistem omogućava da raketni sistem autonomno izvodi orijentaciju i navigaciju, između ostalog i prilikom odsustva signala sa satelita, što je posebno važno u savremenim borbenim uslovima, prilikom rada sredstava za elektronsko ratovanje.
Ranije je saopšteno da je „Pancir-S1M“ dobio nove hipersonične protivavionske navođene rakete zahvaljujući kojima je povećan domet uništavanja mete sa 20 na 30 kilometara i visina sa 15 na 18 kilometara.
Protivvazdušni raketni sistem Pancir SM - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
RUSIJA
Rusija: Stiže nova verzija PVO sistema „Pancir“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala