Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Osumnjičenom za terorizam u Beogradu određen pritvor do 30 dana

© Sputnik / Aleksandar MilačićZnačka policije Srbije
Značka policije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Specijalni sud odredio je danas pritvor Igoru Despotoviću osumnjičenom za javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela.
Pritvor do 30 dana mu je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva za organizovani kriminal zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštio je sud.
Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri od dana.
Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovešće istragu protiv Despotovića zbog krivičnog dela javno podsticanje na vršenje terorističkih dela.
Mediji su ranije danas preneli da je Despotović državljanin Srbije, koji je promenio veru u islam, i koji je bio u kontaktu sa Islamskom državom.
On je uhapšen u zajedničkoj akciji Službe za borbu protiv terorizma, MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal, dodaju mediji.
Ovo nije privi put da je Despotović uhapšen, pošto je još 2017. godine uhapšen u Beogradu kada se, kako se sumnja, pripremao da kamionom pregazi ljude u centru grada, preneli su takođe mediji.
Kod njega su tada nađeni planovi za napad, po ugledu na napad kamionom u Barseloni, kada je u avgustu 2017. godine ubijeno 13 osoba, a više desetina povređeno.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala