- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šta se događa u Hrvatskoj: Na Mljet dopremljen raketni sistem – "Te stvari nisu za javnost"

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuska Crnomorska flota jača za još jedan mali raketni brod
Ruska Crnomorska flota jača za još jedan mali raketni brod - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas, povodom, dopremanja raketnog sistema na ostrvo Mljet, da to nisu stvari za javnost, da je sve u redu i da stanovnici tog ostrva zbog toga nisu zabrinuti.
"To nisu stvari za javnost. Stanovnici Mljeta nisu zbog toga zabrinuti, sve je mirno, sve je u redu. Ostalo će vas, ako nisu na spavanju, obavestiti iz Ministarstva odbrane, to im je posao", rekao je Milanović novinarima u Požegi.
Hrvatski portal Morski objavio je danas da je na Mljet u sredu stigao desantni brod minopolagač "Krka" i na ovo ostrvo, prema tvrdnjama meštana, dostavio poprilično vojne opreme i osoblja.
Na ovom ostrvu se nalazi radarska stanica, a kako portal saznaje od izvora bliskog Oružanim snagama Hrvatske (OSRH), ljudstvo i oprema tamo inače stižu civilnim trajektom, a retko vojnim brodovima.
"Radi se o sistemu MOL ili mobilnom lanseru RBS15. To su projektili velikog dometa koji mogu biti na brodu, kao što jesu na ''kraljevima'' ( raketne topovnjače Dmitar Zvonimir i Petar Krešimir Četvrti.), a mogu se montirati na kamione, kao i u ovom slučaju, poput vežbi koje je Hrvatska vojska već odrađivala", kažao je neimenovani izvor za portal Morski.
Grupa nosača aviona mornarice SAD ,koju predvodi brod ”Hari S. Truman” (arhivska fotografija) - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
REGION
Američki nosač aviona u Jadranskom moru, predvodi borbenu grupu na vojnoj vežbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala