Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

RIK proglasio listu Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor

© Tanjug / OKSAANA TOSKICRIK
RIK - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu "Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor" za parlamentarne izbore 3. aprila.
Takođe, Izborna komisija je izglasala da ova lista ima položaj izvorne nacionalne manjine na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine raspisane za 3. april.
Na sednici RIK-a, treća tačka dnevnog reda bila je donošenje rešenja o imenovanju člana i zamenika člana RIK-a u proširenom sastavu, na predlog podnosioca izborne liste "Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor".
Izborna lista stranke SVM predata je juče RIK-u, a dežurna članica stranke Vesna Stojković navela je da je stranka predala izbornu listu sa 250 kandidata za poslanike Narodne skupštine pod nazivom "Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor".
Ona je naglasila da je uz izbornu listu podnet i spisak birača koji podržavaju njenu stranku u koji su upisana 8.894 birača, prenosi Tanjug.
Predsednik Izborne komisije Vladimir Dimitrijević proglasio je na predlog izborne liste Saveza Vojvođanskih Mađara za člana RIK-a u proširenom sastavu diplomiranog pravnika Marka Nenadića i za zamenika člana diplomiranog pravnika Sanju Kostić.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala