- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Najuspešniji di-džej i producent svih vremena Kalvin Haris dolazi na Egzit

© Tanjug / Jaroslav PapPosetilac Egzita
Posetilac Egzita - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Kalvin Haris, najuspešniji di-džej i producent svih vremena, prvi put stiže u Srbiju. Ovaj višestruko nagrađivani muzičar predvodi Egzitove izvođače među kojima su Džejms Artur, Džoel Kori, Satori koji će nastupati na pet festivalskih bina Petrovaradinske tvrđave.
Svi oni pridružuju se već ranije najavljenim muzičarima Niku Kejvu i „The Bad Seeds“ na novom izdanju festivala, koje će biti održano od 7. do 10. jula 2022. pod sloganom „Zajedno. Zauvek!“.
Kalvin Haris jedan je od najvećih zvezda u istoriji Egzit festivala. Apsolutnog hedlajnera Glavne bine magazin Forbs je šest godina zaredom stavio na prvo mesto liste najplaćenijih di-džejeva na svetu, sa zaradom većom od 300 miliona dolara, što je čak tri puta više od ukupne zarade Dejvida Gete i Martina Gariksa.
Ovaj uspešni producent, pevač i tekstopisac do sada je osvojio 32 najprestižnije muzičke nagrade, uključujući Gremi, MTV i Brit. Pesme koje je napisao su saradnji sa Rijanom, Eli Gulding, Dua Lipom, Farelom Vilijamsom samo su neki od vanvremenskih hitova s njegovim potpisom. Poznat je po obaranju rekorda i postavljanju standarda – njegove pesme imaju impresivnih 35 milijardi audio i video strimova, i prestigao je Majkla Džeksona po broju pesama s jednog albuma koje su se našle na britanskoj top 10 listi.
Nik Kejv - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Intenzivnije i glasnije: Rok propovednik Nik Kejv stiže na Egzit
Na Glavnu binu novosadskog Egzita stižu i soul pevač Džejms Artur, australijski reper Masked Vulf i britanski di-džej Džeks Džouns.
Nastupe na jednom od najpoznatijih festivalskih plesnih podijuma potvrdili su predstavnica haus muzike Hani Dižon, Maseo Pleks, holandska zvezda Rajner Zoneveld i drugi.
Na Egzit stiže i dobitnik Gremi nagrade za životno delo i živa ikona panka Marki Ramon, nekadašnji bubnjar legendarnog sastava „Ramones“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala