Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Viktor Orban čestitao rođendan Tomislavu Nikoliću

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom Tomislav Nikolić primio je rođendansku čestitku premijera Mađarske Viktora Orbana.
Orban je u čestitki istakao da mađarski narod duguje Nikoliću duboku zahvalnost zbog toga što je članovima mađarske zajednice koja živi u Vojvodini, kao i uskoj saradnji sa Mađarskom, posvećivao posebnu pažnju.
„Dozvolite mi da Vam ovim putem čestitam 70. rođendan i da Vam od srca poželim sve najlepše. Ubeđen sam da ste Vi kao predsednik države otvorili novo poglavlje u srpskoj istoriji, Srbiju ste usmerili na put sticanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji“, naveo je Orban u čestitki koju je Nikoliću uručio ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter.
© Foto : Sputnjiku ustupila kancelarija Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i KinomAmbasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter uručio je Tomislavu Nikoliću rođendansku čestitku Viktora Orbana.
Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter uručio je Tomislavu Nikoliću rođendansku čestitku Viktora Orbana. - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter uručio je Tomislavu Nikoliću rođendansku čestitku Viktora Orbana.
Orban je poručio da će Vlada na čijem je čelu i ubuduće svim raspoloživim sredstvima podržavati napore koje Srbija čini na polju evropskih integracija, saopštila je kancelarija Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom.
„Veoma mi je drago što smo prvu zajedničku sednicu vlada Mađarske i Republike Srbije organizovali 2014. godine u Beogradu u okviru koje smo otvorili vrata Kolegijuma Hungarikuma, koji i na polju kulture spaja naša dva naroda. Nikada nećemo zaboraviti da ste se Vi predsedniče ne samo rečima, već i delima založili za našu zajedničku budućnost“, istakao je Orban.
Orban je Nikoliću poželeo dobro zdravlje i puno radosti u predstojećim godinama.
„S Božijim blagoslovom, na mnogaja ljeta!“, napisao je premijer Mađarske u rođendanskoj čestitki Nikoliću.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala