- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Radnici „Fijata“ u Kragujevcu u 2022. radili samo sedam dana

© AFP 2023 / ALEXA STANKOVICFijat Srbija
Fijat Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i predstavnici Sindikalne organizacije „Fijata“ u Srbiji, sastali su se danas sa premijerkom Anom Brnabić, koja je izrazila uveravanje da će kompanija „Fijat“ ostati u Srbiji u narednom periodu, saopštila je ta sindikalna organizacija.
Radnici „Fijata“ u Kragujevcu opravdano strahuju za budućnost i opstanak fabrike, s obzirom na to su zaposleni u toku ove godine radili svega sedam dana, dok se, istovremeno, pozivaju na tromesečni rad u Slovačku, ocenjuje SSSS.
Premijerka je na sastanku saopštila Orboviću i predstavnicima Sindikalne organizacije „Fijat Automobili Srbija“, na čiju inicijativu je i sazvan današnji sastanak, uveravanja da će italijanski proizvođač automobila ostati u Srbiji.
Ova informacija bi mogla da utiče na smanjenje tenzija koje poslednjih meseci postoje među zaposlenima u kragujevačkoj fabrici, navode iz SSSS-a.
Sastanku u zgradi Vlade Srbije su prisustvovali i predsednik i zamenik predsednika Sindikalne organizacije „Fijat Automobili Srbija“, Saša Đorđević i Ivan Ristić, prenosi Tanjug.
Fabrika Fijat u Kragujevcu  - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
EKONOMIJA
Odlazak radnika u Slovačku — šta se dešava sa kragujevačkim „Fijatom“
Fijat Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
EKONOMIJA
U svetu vlada kolaps, da li je podlegao i kragujevački „Fijat“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala