- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nenadićevo zbogom Srbiji – „Najteža, ali ispravna odluka“

© Czarek SokolowskiPetar Nenadić
Petar Nenadić - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić saopštio je da je završio je reperezentativnu karijeru.
„Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna“, rekao je Nenadić u saopštenju dostavljenom medijima.
Nenadić, koji ima 35 godina, sa Srbijom je osvojio Mediteranske igre 2009. godine, dok je vicešampion Evrope postao 2012. godine.
„Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači“, istakao je Nenadić.
On je igrao 15 godina za Srbiju i na 78 utakmica postigao 213 golova.
„Ne postoji nijedan konkretan razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje. Vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza. Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenera na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače. Oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe. Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelj, braću“, rekao je Nenadić.
Iskusni rukometaš poručio je za kraj.
„Srbija je moja zemlja, taj najsvetiliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generacije. Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta“, poručio je Nenadić.
Ruskinje i Japanka - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Valijeva u suzama ostala bez medalje, Ruskinjama zlato i srebro!
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
„Nikakav doping ne može da stvori takvu emociju!“ – Ruskinja govorila o paklu koju preživljava Kamila
Hokejaši Rusije Zimske olimpijske igre Peking - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SPORT
Hokejaši Rusije u polufinalu, Slovačka šokirala SAD!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala