Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Opasne provokacije Srba na Kosmetu: Zastave UČK i kamenice

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIČovek maše zastavom terorističke organizacije UČK
Čovek maše zastavom terorističke organizacije UČK - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
U severnom delu Kosovske Mitrovice danas je oko 13.30 sati došlo je do provokacije Srba, kada se vozilo sa kosovskim registarskim oznakama i zastavom terorističke UČK na haubi provezlo centrom grada i iz koga je, tom prilikom, kamenovano nekoliko automobila, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Vozilo je primećeno na ulazu u Bošnjačku mahalu, a potom se sa zastavom UČK i upaljenim sirenama provezlo kroz nekoliko ulica u severnom delu Kosovske Mitrovice, u pravcu Suvog Dola.
Tom prilikom kamenicama su oštećena parkirana vozila i razbijena stakla na automobilu u blizini PIO fonda.
Takođe, četiri vozila sa zastavama UČK primećena su i u selu Zupče, u opštini Zubin Potok, prenosi Tanjug.
Iz kancelarije za KiM objašnjavaju da do ovih opasnih provokacija dolazi baš u danu kada se u Prištini obeležava godišnjica jednostrane i protivpravne secesije, te se na ovaj način demonstira novi pritisak na Srbe, posebno na severu Kosova i Metohije, koji predstavlja opsesiju Aljbina Kurtija i vlasti u Prištini.
„Očigledna je namera albanskih ekstremista da unesu nemir u srpske sredine na Kosovu i Metohiji i izazovu neodmerenu reakciju srpskog naroda u pokrajini, ali su Srbi i ovoga puta pokazali odgovornost i smirenost i nisu naseli na provokacije“, navedeno je u saopštenju.
Iz Kancelarije ističu da su ovakvi incidenti „odraz nemoći političara iz Prištine na čelu sa Aljbinom Kurtijem, ali i pokazatelj snažne, ali uzaludne opsesije da zagospodare severom Kosova i Metohije“.
„Mahanjem zastavama zločinačke organizacije UČK, od koje su Srbi na Kosovu i Metohiji stradali, ne gradi se ni poverenje, ni mir ni suživot“, poručuju iz Kancelarije i ukazuju da se na ovakav način grade podele i razdori.
„Krajnje je vreme da međunarodna zajednica pogleda istini u oči i uvidi na koje sve načine Priština na čelu sa Kurtijem pokušava da destabilizuje prilike na prostoru Kosova i Metohije“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Zastava OVK na ulazu u Veliku Hoču - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SRBIJA
„Otvorena pretnja Srbima“: Zastava OVK na ogradi ispod Crkve Svetog Jovana Krstitelja
Priština, zastave tzv. Kosova i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SRBIJA
Umesto države, Kosovo postalo moderna kolonija Amerike za njene potrebe na Balkanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala