- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na teritoriju DNR u jednom danu ispaljeno preko 200 mina i granata

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaVojnik DNR u gradu Gorlovka u Donjeckoj oblasti
Vojnik DNR u gradu Gorlovka u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Više od 100 mina i isto toliko granata ispaljeno je na teritoriju samoproglašene Donjecke Narodne Republike, izjavio je predstavnik Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

„Danas je ispaljeno preko 100 mina kalibra 120-82 milimetara, preko 100 granata različitog tipa... sve to na teritoriju DNR“, rekao je Basurin za televiziju „Rusija 24“.

On je istakao da su danas vojnici DNR bili primorani da odgovaraju na vatru suprotne strane i da uništavaju njihove vatrene tačke.
„Ako i dalje nastave, shodno tome ćemo ih uništavati. Posle ćemo videti ko je od nas bio u pravu – onaj koji brani svoju zemlju ili onaj koji želi da je okupira“, istakao je Basurin.
Prema preliminarnim informacijama iz predstavništva DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju primirja, usled narušavanja primirja od strane Oružanih snaga Ukrajine ranjena je stanovnica Donbasa.
Šef Specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini Jašar Halit Čevik saopštio je da je misija od srede veče zabeležila 500 eksplozija duž kontakt linije.
Kako je dodao, od podneva je registrovano oko 30 eksplozija, „što znači da se napetost, izgleda, snižava“.
Čevik je precizirao da je Specijalna posmatračka misija apelovala na strane u sukobu da striktno poštuju obaveze o prekidu vatre, te je dodao da je „izuzetno važna hitna deeskalacija kako bi se izbeglo dalje zaoštravanje situacije“.
Ranije je saopšteno da su ukrajinske snage bezbednosti u četvrtak ujutro dva sata granatirale devet naselja na teritorijama samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike.
Pripadnik Narodne milicije DNR na kontakt-liniji - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
RUSIJA
Pogoršanje situacija na kontakt-liniji: Donbas upozorava – Ukrajina planira napad dronovima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala