- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nikakav doping ne može da stvori takvu emociju!“ – Ruskinja govorila o paklu koju preživljava Kamila

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaKamila Valijeva
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Eteri Tutberidze, članica stručnog štaba reprezentacije Rusije u umetničkom klizanju, govorila je o drami kroz koju prolazi Kamila Valijeva, zvezda ruskog tima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Irina Žuk dodaje da će 15-godišnja devojčica posle svega postati još jača.
Kamila Valijeva, 15-godišnja ruska ledena princeza, optužena je za doping, ali će ipak moći da nastupi i u pojedinačnoj konkurenciji, nakon što je „otkriven“ njen pozitivan nalaz na dan kada je trebalo da ponese medalju osvojenu u ekipnom nadmetanju.
Eteri Tutberidze već godinama sarađuje sa Kamilom i ona je bila rame za plakanje 15-godišnje devojčice koja je gurnuta u pakao.
„Ona ima našu podršku, mi smo svi uz nju. Niko je neće ostaviti samu. Ona pronalazi snagu u sebi jer zna da je čista i da nema nikakve krivice na njenim leđima. Nju je nemoguće pobediti, ona je lider našeg tima, ona je naše zaštitno lice“, navela je Tutberidze.
Ona je potvrdila ono što je još ranije isticano – „doping“ za koji je optužena Valijeva ne utiče na sportske performanse.
„Nikakav doping ne može da pomogne sportisti da uradi ono što je Kamila uradila, da uradi četvorostruki salkof. Nikakav doping ne može da stvori emociju koju Kamila emituje uz muziku. Za mene ona unosi lepotu u naše živote, ona se ne bavi sportom, ona se bavi umetnošću“, navela je Tutberidze.
Trener u umetničkom klizanju Irina Žuk navela je da joj se srce slama kada vidi Kamiline suze.
„Ona je jedinstvena! Takva figura, takav stil, takvi skokovi, takav smisao za muziku... Ona je dijamant! Srce mi se slama kada vidim njene tužne oči, ali ona je jaka devojka i postaće još jača. Srećna sam što će nastaviti da se takmiči, dobiće još veću podršku, svi je obožavaju!“, navela je Žukova.
Kamila je bila prva u pojedinačnoj konkurenciji posle prvog dana takmičenja, a drugog, danas, u slobodnom programu ima velike šanse da se okiti zlatnom medaljom.
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SPORT
Amerika „žali“ – Rus ima poruku: „Pukli su!“
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SPORT
Skandalozna odluka MOK-a: Ako Valijeva dobije medalju – ukida se ceremonija!
Ruska klizačica Kamila Valijeva tokom treninga u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
SPORT
Slučaj „Kamila“ – zašto je mlada Ruskinja na meti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala