- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl, pa umalo tuča na „Marakani“: Zvezda posle drame izbacila Radnički!

© Foto : FK Crvena zvezdaFudbaleri Crvene zvezde protiv Kluža
Fudbaleri Crvene zvezde protiv Kluža - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije nakon što su posle spektakla, drame, a umalo i tuče u Beogradu savladali Radnički iz Niša posle jedanaesteraca i 0:0 u regularnom toku. Igrač utakmice je, međutim, bio golman gostiju Filip Dujmović.
Zvezda je uz mnogo više muke nego što je bilo očekivano uspela da savlada Radnički i nastavi pohod ka odbrani trofeja.
Po isteku regularnih 90 minuta bilo je pravo čudo što barem jedan gol nije viđen, a za sve je najzaslužniji bio Dujmović koji je na čuvenoj „Marakani“ pružio partiju karijere, pa crveno-beli nisu uspeli da postignu gol ni posle 21 šuta u okvir gola.
Prva ozbiljnija prilika viđena je već u trećem minutu kada je Ohi sa nekoliko metara šutirao pravo u golmana Dujmovića.
Crveno-beli su momentalno nastavili da pritiskaju rivala, ali je Dujmović briljirao, te u nekoliko navrata uspeo spasi gol svog tima.
Najveću priliku u tom delu, ali na celom meču, Zvezda je imala u 32. minutu. Mlađović je srušio Bena i dosuđen je jedanaesterac, ali je nestvarni golman Radničkog uspeo da odbrani udarac Kange.
Do kraja prvog poluvremena domaćin je nastavio da ređa šanse, ali prolaza pored Dujmovića nije bilo. Čuvar mreže Nišija je prvih 45 minuta završio sa čak deset odbrana.
Drugo poluvreme nije bilo ništa drugačije od prvog. Napadi šampiona Srbije su se ređali, ali je Dujmović i dalje briljirao.
Radnički je prvu šansu imao tek posle nešto više od sat vremena igre, ali je Borjan izuzetno reagovao, pa je ostalo 0:0.
Zvezda je momentalno nastavila da napada i u 74. minutu Katai je umalo postigao gol. Dujmović mu je odbranio udarac, a Radnički je spasla i stativa, uz sjajnu reakciju Jamkama koji je loptu izbacio iz gola posle udarca Pavkova.
Do kraja regularnog toga utakmice nastavio se šou Dujmovića, vezista gostiju Lazar Jovanović je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa se na kraju otišlo direktno u penal seriju.

Penali

Jedanaesterci su počeli odbranom, pošto je kapiten Radničkog Vujadinović katastrofalno izveo panjenku, što je Borjan sa lakoćom zaustavio.
Katai je sa lakoćom pogodio prvi penal za crveno-bele, a onda je Borjan ponovo fantastično procenio udarac i odbranio šut Mlađovića nogom.
Nadu Radničkom vratio je Rodić, koji je poslao Dujmovića u jednu, a loptu u drugu stranu. Međutim, samo u stativu.
Borjan je i u trećem penalu pročitao protivnika, ali je Arsićev udarac bio prebrz i prejak. Sledeći je za Zvezdu odgovornost preuzeo Ivanić i doneo novu prednost svojoj ekipi, posle po tri jedanaesterca – 2:1.
Na otvaranju četvrte serije briljantni Borjan je odbranio i treći penal, ali Pankov nije uspeo da reši pitanje pobednika – Dujmović mu je odbranio.
Za slamku spasa za Nišlije izborio se Štulić, nakon čega je krenuo da ućutkuje navijače Zvezde, zbog čega je umalo došlo do opšte tuče.
Posle nekoliko minuta jurnjave po terenu i pauze Štulić se izvinio, dobio crveni karton, a jedanaesterci su se nastavili. Pavkov je šutirao za pobedu, ali je pogodio prečku!
Međutim, kraja drami nije bilo – Borjan je odmah zatim odbranio i četvrti penal večeri zaustavivši Mitrovićev udarac, a pobedu Zvezdi je, konačno, doneo Kanga – isti igrač koji je promašio najstrožu kaznu u regularnom delu!
Na kraju, 3:2 za Crvenu zvezdu posle boljeg izvođenja penala.
Kako je Mesiju odbranjen penal? Golman Reala otkrio da je znao gde će Leo da šutne /video/
Srpske sudije zasenile spektakl u Lisabonu /video/
Ostrvo spasa za promašenu investiciju: „Apsolutna lepota!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala