- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaštita od lutalica: Rusija smislila kako bezbedno oterati agresivne životinje /video/

CC0 / Pixabay / Pas
Pas - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Holding „Tehnodinamika“ napravio je novo prenosno sredstvo za zaštitu od agresivnih životinja koje omogućava ljudima da oteraju životinju uz pomoć svetlosnog blica i glasnog zvuka, ali tako da joj ne naškode, saopštila je državna korporacija „Rosteh“ u sklopu koje se nalazi holding.

„Prema najnovijim podacima Ministarstva prirodnih resursa i ekologije Rusije, u zemlji ima više od pola miliona pasa lutalica. Uređaj 'Pajrodefender', koji je napravio Istraživački institut za primenjenu hemiju, efikasno sprečava ispoljavanje agresije životinja i već je u prodaji. S obzirom da to nije oružje, nije potrebna licenca za posedovanje“, izjavio je generalni direktor holdinga Igor Nasenkov.

Prema navodima „Rosteha“, zaštitni uređaj sastoji od dve električne baterije za sistem za inicijaciju i dve vrste kertridža – svetlosnog i signalnog.
Pri aktiviranju formira se svetlosni bljesak i zvuk jačine do 140 decibela, koji mogu da oteraju agresivnu životinju, ali je u isto vreme uređaj potpuno bezbedan i ne nanosi stvarnu štetu.
„Težak je 95 grama i zahvaljujući tome može da se nosi u džepu, torbi ili rancu, pri čemu će taster na mehanizmu za okidanje sprečiti slučajni 'pucanj' ukoliko se okidač slučajno pritisne“, navela je državna korporacija.
Pištolj - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2020
Rusija napravila novi poluautomatski pištolj za potrebe policije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala