- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova se obratila britanskoj ministarki: Izvinite se zbog širenja laži o Rusiji

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaBritanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras
Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Ministarka spoljnih poslova Liz Tras treba da se izvini zbog lažnih izjava o Rusiji, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Znate, šefica britanske diplomatije dužna je da se izvini zbog širenja laži i dužna je da se izvini narodu Rusije, Ukrajine i britanskom narodu. Takođe i medijima koji su smatrali da su njene izjave istina“, prokomentarisala je Zaharova na brifingu.
Britanska ministarka je dan ranije izjavila da je „veoma verovatna invazija“ Rusije na Ukrajinu, uprkos tome što su ruske trupe počele da se vraćaju u baze nakon završenih vojnih vežbi. Takođe je tvrdila da Moskva priprema u Ukrajini „operaciju pod tuđom zastavom“, ali nije pružila nikakve dokaze.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije okarakterisalo je pomenute izjave kao dezinformacije koje potom koriste britanski mediji.
Britanski tabloidi su u utorak objavljivali vreme „invazije na Ukrajinu“ – navodno će se to dogoditi u sredu u tri sata ujutru po lokalnom vremenu. Kremlj je ironično prokomentarisao ovu informaciju, a portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov predložio je Ukrajincima da naviju budilnike kako bi ispratili dešavanja.
Histerija oko navodnih planova Rusije da napadne Ukrajinu traje već nedeljama. Iako je Moskva više puta demantovala da ima takve namere, zapadni mediji i političari ne prestaju da ponavljaju istu mantru. Štaviše, traže da Rusija povuče trupe koje izvode vojne vežbe na sopstvenoj teritoriji. Čak su i ukrajinski zvaničnici više puta saopštavali da nemaju informacije da Rusija sprema napad na njihovu zemlju.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
RUSIJA
Zaharova: Zapadni mediji činili sve da počne rat u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala