- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tokom direktnog prenosa Rojtersa iz Kijeva čula se himna SSSR-a /video/

© Sputnik / StringerTrg nezavisnosti u Kijevu
Trg nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Tokom direktnog prenosa agencije Rojters iz Kijeva čula se himna Sovjetskog Saveza, a snimak je postavljen na Jutjub kanal agencije.
Rojters je u utorak uveče počeo direktno da prenosi dešavanja iz ukrajinske prestonice pod nazivom „Pogled na kijevski Majdan u svetlu rusko-ukrajinske krize“.
U opisu emisije navedeno je da Rusija povlači trupe sa granice sa Ukrajinom, ali da „Zapad kaže da još nije video dokaze“.
Tokom emitovanja, s vremena na vreme u pozadini su se čule i druge muzičke numere. Emitovanje još uvek traje.
Britanski tabloidi su u utorak objavljivali vreme „invazije na Ukrajinu“ – navodno će se to dogoditi u sredu u tri sata ujutru po lokalnom vremenu. Kremlj je ironično prokomentarisao ovu informaciju, a portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov predložio je Ukrajincima da naviju budilnike kako bi ispratili dešavanja.
Histerija oko navodnih planova Rusije da napadne Ukrajinu traje već nedeljama. Iako je Moskva više puta demantovala da ima takve namere, zapadni mediji i političari ne prestaju da ponavljaju istu mantru. Štaviše, traže da Rusija povuče trupe koje izvode vojne vežbe na sopstvenoj teritoriji. Čak su i ukrajinski zvaničnici više puta saopštavali da nemaju informacije da Rusija sprema napad na njihovu zemlju.
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
RUSIJA
Nastavlja se dizanje panike: Britanci misle da će Rusi da uđu u Ukrajinu pod tuđom zastavom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala