- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Socijalisti: Bugarska ne treba da bude deo eventualnog konflikta Rusija-Ukrajina

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Bugarski bataljon koji treba da bude deo odbrambene strategije NATO ne treba da učestuje ni u kakvim borbenim aktivnostima na teritoriji Rusije i Ukrajine u slučaju eventualnog konflikta između te dve zemlje, uveren je predsednik parlamentarne grupe Bugarske socijalističke partije Georgi Svilenski.
„Naša zemlja ne treba da učestvuje u eventualnim borbenim dejstvima na teritoriji Rusije i Ukrajine jer Bugarska ima prijateljske odnose sa Rusijom. Bugarska ne treba da postane strana u konfliktu. Naprotiv, treba da doprinesemo tome da se konflikt razreši diplomatskim putem , pregovorima“, rekao je Svilenski za bTV.
U slučaju konflikta, Bugarska bi trpela veliku štetu po pitanju gasa i turista, dodao je on.
Podsetimo, ministar odbrane Stefan Janev ranije je rekao da je Bugarska kao članica NATO spremna da formira specijalnu jedinicu ali da nju treba da čine pre svega bugarski vojnici, a potom je objasnio da bi deo jedinice mogli da budu i američki vojnici zbog deficita u naoružanju i snagama.
Trenutno nije poznato kako će taj bataljon izgledati i ko će biti u njegovom sastavu.
Zastave Bugarske i NATO-a na ceremoniji obeležavanja stupanja Bugarske u ovaj vojni savez - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
RUSIJA
U Bugarskoj kritikuju ministra odbrane: Izražava stav Rusije po pitanju NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala