- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

NATO pokušao da špujunira ruske brodove u Sredozemnom moru

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje krstareće rakete "Kalibar" sa fregate "Maršal Šapošnikov" u Japanskom moru
Lansiranje krstareće rakete Kalibar sa fregate Maršal Šapošnikov u Japanskom moru - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Fregate NATO pokušale su da prikupe obaveštajne podatke u vezi sa ruskim brodovima tokom manevara u Sredozemnom moru, saopštio je Sputnjiku dobro obavešteni izvor.

„Fregate NATO pokušale su elektronsko izviđanje dok je grupa brodova ruske mornarice juče izvodila manevre u istočnom delu Sredozemnog mora“, rekao je sagovornik agencije.

Posade ruskih raketnih krstarica registrovali su signale sa brodova Alijanse, odredili parametre njihovog kretanja i pratili ih.
U manevrima u Sredozemnom moru učestvuje 15 ratnih brodova Tihookeanske, Severne i Crnomorske flote - raketne krstarice „Varjag“ i „Maršal Ustinov“, fregate „Admiral flote Kasatonov“, „Admiral Grigorovič“, veliki protivbrodski brodovi „Admiral Tribuc“, „Viceadmiral Kulakov“ i brodovi za logistiku, kao i više od 30 letelica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.
Vežbe je juče pratio i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
Podsetimo, u Sredozemnom moru trenutno se nalaze i brodovi NATO: američki nosač aviona „Hari Truman“, francuski „Šarl de Gol“ i italijanski „Kont idi Kavur“.
Američka podmornica Misuri - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
RUSIJA
Incident u Tihom okeanu: Američka podmornica ušla u teritorijalne vode Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala