- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić: Ideje slobode, pravde i jednakosti krčile put Srbije

© Sputnik / Lola ĐorđevićZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i svim građankama i građanima prijateljske zemlje, Dan državnosti.
Krivokapić je poželeo svim građanima Srbije da što pre ostvare uspehe koje je projektovala Vlada i da iza celog čovečanstva nepovratno ostanu pandemijski izazovi, prepreke, ograničenja i eskalacije napetosti koji su, možda i najveći u posleratnoj istoriji Evrope i sveta.
"Sa željom da poruka i duh velikog praznika uvek budu najsvetlije vodilje države Srbije i njenih građana. Ideje slobode, pravde i jednakosti, krčile su istorijski put Vaše države i neustrašivo žive u njenim državotvornim snagama", poručio je Krivokapić, prenosi RTCG.
Bezbrojne su i neraskidive veze, kako navodi Krivokapić, između tradicija, kultura, privreda, istorija i građana.
"Njihova priroda je takva da su čvrste, postojane i opstajaće i biće sve snažnije u vremenu koje nailazi. Naša strateška i iskrena okrenutost evropskim integracijama, dostizanju evropskih standarda, praksi i vrednosti, u budućnosti će da osnaži i obogati bilateralnu saradnju koja se odvija u brojnim oblastima", dodao je Krivokapić.
Krivokapić ističe da uloga Srbije ostaje nezaobilazna u svim dešavanjima na Zapadnom Balkanu i šire.
"Crna Gora i ubuduće ostaje vaš pouzdani partner u značajnim projektima koji su nastali i nastaju na temeljnim vrednostima evropskog ujedinjenja i savremene demokratije", zaključio je Krivokapić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala