- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Putin primio zahtev Dume o priznanju DNR i LNR

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin primio je nacrt rezolucije koju je izglasala Duma u kojem se traži priznanje DNR i LNR, samoproglašenih republika Donbasa, potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Trenutno nema komentara tim povodom, predsednik je dobio zahtev. Taj zahtev je snažan odraz raspoloženja i naših poslanika i većinsko je stanovište u našoj zemlji, ali predsednik je akcenat stavio na to da je najvažnije da se normalizuje, pomogne u normalizaciji situacije na jugo-istoku Ukrajine, a to se može učiniti doprinoseći implementaciji Minskih sporazuma. Na to će se i usredsrediti predsednik u svom radu“, rekao je Peskov.
Na pitanje novinara da li se u Kremlju slažu s tim da bi priznanje DNR i LNR bilo kršenje Minskih sporazuma, Peskov je odgovorio:

„Nesumnjivo da priznanje nije u korelaciji sa Minskim sporazumima. Predsednik je naglasio da je najvažniji zadatak realizacija minskog kompleksa mera.“

Za nacrt rezolucije juče je glasao 351 deputat, protiv je bilo 16, a jedan uzdržan, a predsednik Dume Vjačeslav Volodin je rekao poslanici smatraju da će priznavanje DNR i LNR stvoriti osnovu za osiguranje garancija bezbednosti i zaštitu građana od spoljnih pretnji, kao i jačanje međunarodnog mira i regionalne stabilnosti.
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
RUSIJA
Makron pozvao Putina da ne prizna DNR i LNR
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala