- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Država sprema uredbu za subvencionisanje kupovine prvog stana ili kuće za mlade roditelje

CC0 / / Dnevna soba
Dnevna soba - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali saopštio je danas da država priprema uredbu koja bi omogućila subvencionisanje izgradnje kuće ili kupovine stana u iznosu do 20.000 evra, kao meru podsticanja nataliteta.
Kako je ministar objavio na svom nalogu na Instagramu, on je danas zajedno sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovarao poslednje detalje Uredbe koja će uređivati pravo na novčana sredstva države pri kupovini stana ili izgradnji kuće, a po osnovu rođenja deteta.
„Želimo da napravimo takve kriterijume, da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji“, naveo je Mali na Instagram profilu.
Baš zato, kako je dodao, država želi da subvencioniše kupovinu stana, ali i izgradnju kuća u iznosu najviše do 20.000 evra.
„Ono što već propisuje Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom jeste da to pravo može ostvariti svaka majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Srbije, te da se zahtev može podneti u roku od godinu dana od dana rođenja deteta“, naveo je Mali.
Očekuje se, kako kaže, da će se u narednih 10 dana Uredba naći na sednici Vlade Srbije i da će tada biti poznati svi detalji, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala