- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Vreme da se Velika Britanija izvini za laži o invaziji Rusije na Ukrajinu

© REUTERS / TOM NICHOLSONZastava Velike Britanije i Evropske unije u Londonu
Zastava Velike Britanije i Evropske unije u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Vreme je da se britanske vlasti izvine za sve laži koje su njeni zvaničnici izneli o „ruskoj invaziji na Ukrajinu“, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Bože, spasi ih zajedno sa kraljicom... Mi, na primer, nismo dovodili trupe na britanske granice a, prema mišljenju prethodnog pokolenja londonske političke misli, uspeli smo da ‘napadnemo’ Britaniju u Solsberiju. Vreme je da se britanska strana izvini za sve laži koje su njeni zvaničnici izneli svojim podanicima i svetskoj zajednici“, napisala je Zaharova na svom Telegramu.
Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras ranije je izjavila da Rusija navodno priprema „operaciju pod tuđom zastavom“ u Ukrajini, pri čemu ministarka nije pružila nikakve dokaze.
Početkom marta 2018. godine u Solsberiju su otrovani bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj, koji je u Rusiji osuđen za veleizdaju, i njegova kćerka Julija. London je za taj incident optužio Moskvu, koja to kategorički odbacuje.
Zapad poslednjih meseci intenzivno optužuje Rusiju da se sprema za invaziju na Ukrajinu zbog čega je, kako navode, na granici sa Ukrajinom nagomilala vojne snage. U Moskvi to negiraju ističući da tako nemaju nameru da napadnu Ukrajinu a da Zapad to koristi kao bi još više približio vojne snage i tehniku NATO ruskim granicama.
Sergej Lavrov i Elizabet Tras - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
RUSIJA
„Kao gluv sa nemim“: Lavrov razočaran razgovorom sa britanskom ministarkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala