- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Tviter Oskar, nova kategorija za nagradu američke Akademije

© AFP 2023 / ROBYN BECKStatua nagrade Američke filmske akademije "Oskar"
Statua nagrade Američke filmske akademije Oskar - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Ove godine ustanovljena je nova zvanična kategorija na dodeli nagrada američke Akademije pod nazivom „Tviter Oskar“.
Od ponedeljka 14. februara pa sve do 3. marta, korisnici ove društvene mreže u Americi mogu da glasaju za najbolji film 2021. godine, koristeći #OscarsFanFavorite i #Sweepstakes.
Glasovi se mogu odnositi na bilo koji film prikazan prethodne godine, čak i na one koji nisu imali zvaničnu nominaciju. Svaki tviteraš može da glasa do 20 puta dnevno, a pobednički film biće saopšten na dodeli najprestižnijeg filmskog priznanja – 27. marta ove godine.
Oskar - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
KULTURA
Oskar 2022: Koji filmovi pretenduju na pobedu
Glasovi, takođe, mogu biti poslati i na zvanični sajt Akademije i to samo iz SAD, prenosi Varajeti.
Za glasače sa Tvitera Akademija je organizovala nagradnu igru u kojoj će troje glasača biti nasumično odabrano da otputuje u Los Anđeles i prisustvuje svečanoj dodeli Oskara uz sve plaćene troškove.
„Oduševljeni smo saradnjom s Tviterom koja će nam pomoći u stvaranju angažovane digitalne publike uoči ovogodišnje ceremonije“, rekla je Meril Džonson, potpredsednica Akademije za digitalni marketing.
Statue Oskara - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
KULTURA
Objavljene nominacije za Oskara
Korisnici Tvitera od 24. februara do 3. marta moći će da glasaju i za omiljeni filmski trenutak, #OscarsCheerMoment, a pobedničke scene će biti prikazane tokom dodele Oskara uz tvitove obožavalaca. Pet srećnika će dobiti godišnju kartu za bioskop po svom izboru, pretplate za strimovanje i ekskluzivne artikle iz prodavnice Muzeja Akademije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala