- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pripadnik Narodne milicije LNR poginuo od snajperske vatre ukrajinskih snaga

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Narodne milicije LNR na straži u Luganskoj oblasti
Pripadnik Narodne milicije LNR na straži u Luganskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Jedan pripadnik Narodne milicije Luganske narodne republike poginuo je kada su ukrajinske snage otvorile vatru na teritoriju LNR.

„U 15 sati po moskovskom vremenu, naoružane ukrajinske snage su iz pravca naselja Orehovo, pod kontrolom Kijeva, iz snajpera pucali na naselje Golubovsko, pod kotrolom LNR, i ubili jednog pripadnika Narodne milicije“, rekao je predstavnik LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (SCKK).

Ukrajinske snage su pucale nakon 18 dana tišine, naveo je predstavnik LNR.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a optužbe o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. Zapad takođe optužuje Moskvu da planira „invaziju“ na Ukrajinu i pojačava svoje prisustvo u Istočnoj Evropi. Rusija odbacuje sve tvrdnje, ističući da premešta trupe unutar svoje teritorije i podseća da ne učestvuje u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i ne krši nikakve sporazume, za razliku od Kijeva koji Minske sporazume ne poštuje.
Minski sporazumi predviđaju ustavnu reformu, prekid vatre i povlačenje teškog naoružanja sa kontakt linije. Istovremeno, ukrajinske vlasti su sada koncentrisale najveći deo vojske na granici sa samoproglašenom Donjeckom i Luganskom narodnom republikom i redovno granatiraju ustanike, uključujući i korišćenjem zabranjene tehnike dobijene od zapadnih zemalja.
Pripadnici ukrajinskih Oružanih snaga na vojnim vežbama u Hersonu - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
RUSIJA
Ruski diplomata: Rusija će odgovoriti ako negde počnu da ubijaju njene građane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala