- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Počele vojne vežbe ruske mornarice u Mediteranu - stigao Šojgu

© Foto : Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje hipersonične rakete "Cirkon" sa fregate "Admiral Gorškov" u Belom moru
Lansiranje hipersonične rakete Cirkon sa fregate Admiral Gorškov u Belom moru - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je inspekciju vojnih vežbi Ratne mornarice u istočnom delu Sredozemnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Manevri se održavaju u okviru serije vojnih vežbi Ratne mornarice u operativno važnim regionima u blizini teritorije Rusije.
Glavni komandant Ratne mornarice Rusije admiral Nikolaj Evmenov saopštio je Šojguu da u vojnim vežbama učestvuje više od 15 brodova Tihookeanske, Severne i Crnomorske flote – raketne krstarice „Varjag“ i „Maršal Ustinov“, fregate „Admiral flote Kasatonov“, „Admiral Grigorovič“, veliki protivbrodski brodovi „Admiral Tribuc“, „Viceadmiral Kulakov“ i ,brodovi za logistiku, kao i više od 30 letelica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.
Fokus vojnih vežbi: uvežbavanje akcija Ratne mornarice i Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije za zaštitu nacionalnih interesa države u svetskom okeanu, kao i suprotstavljanje ruskim vojnim pretnjama iz pravca mora i okeana.
U vojnim vežbama u celom svetu trenutno učestvuje više od 140 ratnih brodova, više od 60 letelica, 1000 jedinica vojne tehnike i oko 10.000 osoba.
Ministar odbrane Rusije je razgovarao i sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala