- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Po planu“: Putin objasnio dalje poteze Rusije

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
U sferi bezbednosti Rusija će ubuduće delovati po planu, u zavisnosti od situacije na koju utiču i druge zemlje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, odgovarajući na pitanje o daljim postupcima Moskve u aktuelnoj situaciji oko Ukrajine.

„Kako će Rusija dalje delovati? Prema planu. A kako će se on formirati? U skladu sa realnom situacijom na terenu. Ko može da odgovori kako će se situacija razvijati? Zasad niko. To ne zavisi samo od nas“, rekao je Putin na pres-konferenciji sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Istovremeno, ruski lider je dodao da će Rusija „nastojati da postigne dogovor sa partnerima o pitanjima koje je pokrenula ruska strana kako bi se rešila diplomatskim putem“.

„O kojim pitanjima se radi? To su dobro poznata pitanja u vezi osiguravanja bezbednosti Rusije. To je neširenje NATO-a, vraćanje vojne infrastrukture bloka na stanje iz 1997. godine i neraspoređivanje borbenih udarnih sistema u blizini naših granica“, precizirao je ruski lider.

Kako je istakao, Moskva je spremna da razgovara i o drugim pitanjima koja su sadržana u odgovorima SAD i NATO-a, ali samo zajedno sa drugim temama koja su za Rusiju od primarnog značaja.
Podsetimo, sastanak Putina i Šolca je trajao više od tri sata. Putin je nakon razgovora izjavio da je susret bio poslovan. Teme razgovora su bile najaktuelnije: kriza u Ukrajini, „Severni tok 2“, bezbednosne garancije koje Rusija traži od Zapada.
Histerija oko navodnih planova Rusije da napadne Ukrajinu traje već nedeljama. Iako je Moskva više puta demantovala da ima takve namere, zapadni mediji i političari ne prestaju da ponavljaju istu mantru. Štaviše, traže da Rusija povuče trupe koje izvode vojne vežbe na sopstvenoj teritoriji. Između ostalog, ruski pef diplomatije Sergej Lavrov saopštio je da će se one vratiti u svoje kasarne kad se završe vojni manevri, kao što uvek i rade.
Podsetimo, i ukrajinski zvaničnici su više puta saopštavali da nemaju informacije da Rusija sprema napad na njihovu zemlju.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
RUSIJA
Putin: NATO je već jednom pokrenuo rat u Evropi - bombardovanjem Beograda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala