Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Patrijarh Porfirije čestitao Dan državnosti Srbije

© Tanjug / TARA RADOVANOVICPatrijarh Porfirije u Hramu Svetog Save podelio đacima svetosavske paketiće
Patrijarh Porfirije u Hramu Svetog Save podelio đacima svetosavske paketiće - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Patrijarh srpski Porfirije poželeo je danas blagosloven praznik Sretenja Gospodnjeg i srećan Dan državnosti Srbije.
"Susreti su smisao našeg života: neka nam Gospod pomogne da uvek budu nadahnuti susretom večnog i prolaznog, božanskog i ljudskog u Hristu Gospodu, o čemu govori današnji praznik Sretenja", naveo je patrijarh na Instagramu.
Kako je dodao, starac Simeon je čeznuo za Bogom, a Bog mu je obećao da neće umreti dok ne sretne Spasitelja.
"I onog trenutka kada je po jevrejskom običaju Majka Marija donela Sina Božijeg u Jerusalim, tog trenutka Gospod je otkrio Svetom Simeonu da je to Mesija i tog trenutka je Sveti Simeon objavio da je došlo spasenje svetu. Tako i mi u Crkvu pre svega dolazimo da bi se susreli sa Sinom Božijim koji je došao među nas, koji nam se otkriva i pokazuje", napisao je patrijarh.
On je naglasio da zato i treba odlaziti u Crkvu jer, kako je naveo, "čeznemo za spasenjem, zato što znamo da apsolutni život, punoća i lepota života, ne mogu biti postignuti jer smo ograničeni rođenjem i umiranjem".
"Tek kada se sretnemo sa Spasiteljem sve postaje drugačije i sve se u nama menja. Onog trenutka kada u Crkvi i sa Crkvom postajemo jedno sa Hristom mi postajemo novi čovek, postajemo drugi čovek, a čitava tvorevina oko nas postaje, kako kaže Sveti apostol Pavle, Nova Tvar", zaključio je patrijarh.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala