- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Sjednica Tužilačkog savjeta u četvrtak: Da li će Katnić biti penzionisan?

© Pres centarMilivoje Katnić
Milivoje Katnić - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Članovi Tužilačkog savjeta Crne Gore dogovorili su da u četvrtak u 15 časova nastave sjednicu na kojoj će konstatovati prekid funkcije tužiocima koji su ostvarili pravo za odlazak u starosnu penziju.
Tužilački savjet je obavezao Sekretarijat Tužilačkog savjeta (TS) da pribavi podatke iz Fonda PIO za sve tužioce starije od 60 godina života, te da se do četvrtka dobiju i obavještenja od rukodilaca tužilaštava o tužiocima, koji su stekli uslove za odlazak u starosnu penziju.
Predstavnik Ministarstva pravde Andrej Milović na početku današnje sjednice Tužilačkog savjeta tražio je izmjenu predloženog dnevnog reda, kako bi konstatovali prestanak funkcije tužiocima koji imaju pravo na starosnu penziju.
Vršiteljka dužnosti vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović rekla je da u ovom trenutku nemaju dostupnu dokumentaciju, te da je ona tek stigla na tu poziciju i da se nije spremilada se danas timebavi.
Nastavak sjednice TS-a je zakazan je za četvrtak 17. februara u 15 časova.
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da će biti žrtva diskriminacije ukoliko mu Tužilački savjet konstatuje prestanak mandata zbog navodnog ostvarivanja uslova za penziju.
Katnić je to naveo u dopisu upućenom predsjednici Tužilačkog savjeta, vršiteljki dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maji Jovanović. Takođe traži da iz odlučivanja u vezi njegovih pitanja izuzme članove Sinišu Gazivodu i Steva Muka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala