- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Republika Srpska se bori za ustavnu poziciju

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je prisustvovao ceremoniji obeležavanja Dana državnosti Srbije u Orašcu, razgovarao je u Beogradu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Dodik je nakon sastanka rekao da je Srbija sve uspešnija i da beleži značajne rezultate, a da je Republika Srpska prati jer ima stabilne institucije, ekonomiju koja se ubrzano razvija i stopu rasta od 5,4 odsto u prošloj godini, prenosi RTRS.
"Nama treba ovde mir. Borimo se za mir i očuvanje naših institucija. Neki pogrešno razumeju da ćemo se mi povući politički u Srpskoj, da bi se izvršila centralizacija u Sarajevu. Ne mi to nećemo uraditi. Mi se borimo za ustavnu poziciju i meni je drago što Srbija to razume, razumeju to naši prijatelji u okruženju", naveo je Dodik.
Kako je rekao, Hrvatska ima sličan problem sa Hrvatima u BiH.
"Oni to razumeju. Razumeju to i neke druge zemlje daleko više nego što su to razumele pre desetak godina. To je jedna nova dinamika i novi odnos i zato treba slaviti uspehe koje Srbija ostvaruje, jer to su uspesi i Srpske i celokupnog srpskog naroda", poručio je Dodik.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala