- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crna Gora: Podneta krivična prijava zbog krijumčarenja lava

CC0 / Pixabay / Mladunče lava
Mladunče lava - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Crnogorska Agencija za zaštitu životne sredine podnela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica, zbog krijumčarenja lava za šta, kako navode, postoje osnovi sumnje da je delo izvršilo više osoba i da se vrednost ove egzotične životinje nezvanično procenjuje na oko 200.000 evra.
U saopštenju, objavljenom na Fejsbuk stranici Agencije, upućen je apel nadležnima da se pozabave problemom krijumčarenja životinja i sve svoje resurse stave na raspolaganje kako bi se, kako su kazali, pristupilo ovom višedecenijskom problemu na odgovoran i održiv način.
Podsećaju da je Krivičnim zakonikom Crne Gore predviđeno da će se onaj, ko se bavi prenošenjem robe preko carinske linije izbegavajući mere carinskog nadzora ili ko izbegavajući mere carinskog nadzora prenese robu preko carinske linije naoružan, u grupi ili uz upotrebu sile ili pretnje, kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.
Pozivajući se na Krivični zakonik, navode da bi kazna zavisno od situacije mogla biti i stroža.
Podsetimo, mladunče lava, koje je krajem januara nestalo u mestu Pobori iznad Budve, pronađeno je pre pet dana i privremeno je smešteno u azilu za mačke i pse.
Mladunče lava - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
REGION
Mladunče lava primilo vakcinu, traži se rešenje za smeštaj do konačne deportacije iz Crne Gore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala