Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Selaković: Pojačati diplomatsko i ekonomsko prisustvo Srbije u Africi

© Foto : MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ BRANKO LAZICNikola Selaković u poseti Kamerunu
Nikola Selaković u poseti Kamerunu - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković šestodnevnu posetu zemljama centralne Afrike završio je posetom Kamerunu gde je razgovarao sa predsednikom Vlade, ministrom spoljnih poslova, kao i sa ministrima odbrane, poljoprivrede i telekomunikacija.
„Dočekani smo kao veliki prijatelji i imao sam priliku da se treći put u pet meseci sretnem s ministrom inostranih poslova Kameruna“, rekao je Selaković, a saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova.
Ministar je istakao da je na svim sastancima iskazana spremnost za jačanje političkog dijaloga, ali i saradnje u oblastima poljoprivrede, odbrane, telekomunikacija i savremenih tehnologija.
Takođe, kako se navodi, preneo je da je sa premijerom Kameruna razgovarao o neophodnosti zaključivanja sporazuma koji će definisati pravni osnov saradnje dve države, ali i da su svi sagovornici spremni da što pre posete Srbiju i nastave komunikaciju s kolegama ministrima o konkretnim vidovima saradnje.
Selaković je rekao da je za Srbiju od posebne važnosti podrška Kameruna u zaštiti našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta, i zahvalio na aktivnoj podršci koju nam ova zemlja pruža u svim međunarodnim forumima.
Sumirajući posete Ekvatorijalnoj Gvineji, Gabonu, Sao Tome i Prinsipeu i Kamerunu, ministar je rekao da sve ove države imaju ogroman potencijal za saradnju, a da je naš zadatak da pojačamo diplomatsko i ekonomsko prisustvo u ovom delu sveta.
„U četiri države videli smo se sa dva predsednika i dva premijera, ministrima spoljnih poslova, poljoprivrede i odbrane“, istakao je Selaković, i dodao da su svi sagovornici iskazali oduševljenje ostvarenim napretkom Srbije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala