- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prvi bezbednjak Ukrajine: Bez panike, nema naznaka da Rusija sprema invaziju

© Sputnik / Aleksandr Polegenьko / Uđi u bazu fotografijaRuski graničari pored ograde podignute na Krimu na granici sa Ukrajinom
Ruski graničari pored ograde podignute na Krimu na granici sa Ukrajinom - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
Pratite nas
Ukrajinske bezbednosne strukture ne smatraju verovatnim da u narednim danima može početi operacija velikih razmera iz pravca Rusije, saopštio je sekretar Saveta za necionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov.

"Svesni smo rizika koji postoje na teritoriji naše zemlje. Međutim, situacija se nalazi apsolutno pod kontrolom, štaviše, u ovom trenutku ne vidimo da bi Ruska Federacija mogla da izvede ofanzivu velikih razmera ni 16. niti 17. februara", rekao je Danilov, na kraju sastanka sa predstavnicima Vrhovne rade.

On je istakao da se ne razmatra zatvaranje vazdušnog prostora niti luka.
„Situacija je pod kontrolom, apsolutno pod kontrolom… Nebo nećemo zatvarati“, izjavio je on i pozvao medije i poslanike da ne seju paniku.
Podsetimo, „Politiko“ je objavio da je američki predsednik Džozef Bajden tokom video konferencije, u kojoj su učestvovali lideri više zapadnih država, izjavio da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu već 16. februara.
Zapad poslednjih meseci intenzivno optužuje Rusiju da se sprema za invaziju na Ukrajinu zbog čega je, kako navode, na granici sa Ukrajinom nagomilala vojne snage. U Moskvi to negiraju ističući da tako nemaju nameru da napadnu Ukrajinu a da Zapad to koristi kao bi još više približio vojne snage i tehniku NATO ruskim granicama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala