- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Počela bežanija — Ukrajinu prvi napuštaju zapadni instruktori, savetnici, Bondovi i sitna boranija

© AFP 2023 / FREDERIC J. BROWNOdraz putnika i njihovog prtljaga na aerodromu u Pekingu
Odraz putnika i njihovog prtljaga na aerodromu u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
Pratite nas
Posle silnih obećanja da će spasiti Ukrajinu od zle Rusije, i SAD i Evropska unija su se dale u beg iz Kijeva! Beže svi — i instruktori iz američke nacionalne garde i Džems Bondovi iz britanskog SAS, i ambasade, i avio-kompanije, i ostala sitna boranija.
Baš kao što su svojevremeno bežali iz Sajgona, a sasvim nedavno i iz Kabula. A beže i ukrajinski oligarsi, novac je odavno pobegao, ostali su oni koji bi, u hipotetičkom ratu, morali da ginu za tuđe interese… Zapad je tako, preteći Rusiji, kaznio Ukrajinu.
I to nije ništa novo. Tako se bežalo i iz drugih zemalja koje su Amerikanci branili. Gadafi jeste bio diktator, ali je upozoravao Blera — ako uništite mene, zapljusnuće vas talas izbeglica koji ja zadržavam. To je izgledalo nerealno kao Arapsko proleće, koje je uništilo mnoge stabilne zemlje. Zašto — niko više i ne pamti. Ali Gadafi je morao da strada.
I Sadam Husein je bio diktator, ali američka intervencija učinila je da Irak postane halifat. Ubijeno je najmanje 200.000 ljudi. A Sadam je imao stabilnu zemlju i nije imao hemijsko oružje. Organizovali su surovu medijsku kampanju protiv njega, da bi je krunisali pojavom američkog državnog sekretara u UN Kolina Pauela, koji pred celim svetom trese bočicu sa lažnim otrovom. A onda je usledila kazna…
To isto, samo još usavršenije, potpomognuto najnovijim tehnološkim sredstvima, mnogo beskrupuloznije, danas rade sa Rusijom. Izmišljene ruske pretnje izgovara lično američki predsednik, a za njim svi njegovi saradnici, kao i plejada vazala iz zapadne Evrope koja je svesna da opasnosti nema, ali nema ni hrabrosti da se suprotstavi svetskom hegemonu koji je na silaznoj putanji, u mukama se oprašta sa svojim mestom jedinog gospodara sveta i ne libi se da za sobom povuče čitav taj svet.
Mediji koji sebe nazivaju demokratskim, ne zadovoljavaju se objavljivanjem vesti, oni ih proizvode. Nekad ugledni „Blumberg“ je video i objavio da je ruska vojska ušla u Ukrajinu i pustio da ta laž stoji na sajtu više od pola sata, da bi je prosto povukao. Imali smo spremne vesti za razne situacije — pa smo pustili pogrešnu, objašnjavaju. I nastavljaju da licitiraju datumima. Rat još nije počeo, ali će početi sutra, Ups, opet pogrešan tekst, preksutra… ne, nije ni taj… 16. februara… ne 22… u stvari — možda će početi, a možda i neće… Ali cilj je postignut. Samoproglašeni branioci ukrajinske demokratije, Amerika, a za njom i EU, grmi, kaznićemo Rusiju — strašnim, strašnijim, najstrašnijim, naj, naj, naj, naj... ima li dalje — strašnijim.
© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografija

Ambasada Velike Britanije u Kijevu pre povlačenja diplomata

Ambasada Velike Britanije u Kijevu pre povlačenja diplomata - Sputnik Srbija
1/2

Ambasada Velike Britanije u Kijevu pre povlačenja diplomata

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografija

Skinute zastave sa ambasade Velike Britanije u Kijevu posle odlaska osoblja

Skinute zastave sa ambasade Velike Britanije u Kijevu posle odlaska osoblja - Sputnik Srbija
2/2

Skinute zastave sa ambasade Velike Britanije u Kijevu posle odlaska osoblja

1/2

Ambasada Velike Britanije u Kijevu pre povlačenja diplomata

2/2

Skinute zastave sa ambasade Velike Britanije u Kijevu posle odlaska osoblja

Nesrećna Ukrajina vapi — prestanite da nas plašite, niko nas ne napada, samo ih kaznite — i dajte nam para i oružja da se branimo — za svaki slučaj!
A svima njima je baš dobro došla baš takva, preteća, opasna Rusija. I Evropa i Amerika se suočavaju s ideološkom, ekonomskom i socijalnom krizom. Zato je potreban spoljašnji neprijatelj protiv koga se mogu ujediniti i koji bi mogao biti kriv za sve. I još se mogu osloboditi starih tipova oružja, otvarajući prostor vojnoj industriji za proizvodnju novog...
A Ukrajina — nek sama čeka tu „strašnu“ Rusiju.
Situacija u Ukrajini i odnosi Zapada i Rusije bili su jedna od tema kojima se glavna urednica Sputnjika Srbija bavila i u emisiji „Moj pogled na Rusiju“.
Poseta Vladimira Putina Velikoj Britaniji - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
RUSIJA
Putinova „zavera“ sa Englezima: Šta skriva dimna zavesa u Londonu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala