- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Filmska drama u Los Anđelesu – Remsi osvojili Superboul! /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillLos Anđeles Remsi proslavljaju osvajanje Superboula 2022.
Los Anđeles Remsi proslavljaju osvajanje Superboula 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
Pratite nas
Los Anđeles Remsi savladali su Sinsinati Bengalse rezultatom 23:20 i posle drame okončane u poslednjem napadu na utakmici osvojili šampionsku titulu u NFL prvenstvu.
Remsi su osvojili drugu titulu u svojoj istoriji, a prvu otkad su u Los Anđelesu, nakon što je prva došla dok je franšiza bila u Sent Luisu 1999. godine.
Ovogodišnji Superboul, 56. finale NFL-a, održano je na prepunom So-Fi stadionu u Los Anđelesu, a utakmici su prisustvovale brojne slavne ličnosti.
Remsi su poveli 7:0 posle tačdauna Odela Bekama juniora, da bi Gej doneo dodatni poen, ali su Bengalsi odgovorili do kraja prve četvrtine sa tri poena koja je doneo Mekfirson.
Prve poene u drugoj četvrtini postigli su Remsi, ali je onda usledio preokret – sa dva tačdauna poentirao je Higins, a Mekfirson je lako beležio dodatne poene.
Na kraju treće deonice Bengalsi su vodili sa 20:16.
U poslednjih 15 minuta odbrane su dominirale na obe strane, da bi Remsi odustali od bilo kakvog trčanja i sve karte bacili na dodavanja.
A, onda – u poslednjem napadu konačno pronalazi Kapa, koji beleži tačdaun, da bi zatim Donald zaustavio Buroa na drugoj strani za pobedu i veliko slavlje na domaćem terenu.
MVP finala bio je Kuper Kap, koji je pored tačdauna za pobedu imao 92 uhvaćena jarda, ukupno osam hvatanja od kojih je najduže bilo od 22 jarda, ali i ukupno dva tačdauna. Ovo je bio redak slučaj da jedan hvatač dobije nagradu MVP-a Superboula.
Poslednji put je to uradio Džulijan Edelman nastupajući za Nju Ingland Petriotse.
Tom Brejdi završio karijeru
„Veliki Srbin“ koji se divi Mitroviću stiže u NFL
Srpski krst na leđima: Zvezda američkog fudbala odao počast pradedi i srpskim precima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala