- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kompanija koja posluje i u Srbiji kupila jednu od najgledanijih hrvatskih televizija

CC0 / Pixabay/wilkernet / Gledanje televizije
Gledanje televizije - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
Pratite nas
Hrvatska televizija RTL prodata je kompaniji Central Juropijan Media Enterprajzis (CME) za 50 miliona evra. Vlasnik kompanije CME je češko-holandski Prvi privatizacioni fond (PPF), koji je od norveške kompanije kupila poslovanje nekadašnjeg „Telenora“ u Srbiji.
Očekuje se da će transakcija preuzimanja hrvatske televizije biti završena u drugom kvartalu ove godine, objavio je indeks.hr.
Kompanija CME obezbedila je dugoročna prava na zadržavanje i korišćenje RTL brenda u Hrvatskoj, navodi se u saopštenju češkog PPF investicionog fonda.
Preuzimanje će biti okončano pošto regulatorna tela izdaju potrebne dozvole, saopšteno je iz PPF.
RTL Grupa je imala većinsko vlasništvo nad RTL-om Hrvatska koji je osnovala 2004. godine, a od sredine 2015. je bila stoprocentni vlasnik.
PPF Grupa posluje u 25 zemalja Evrope, Severne Amerike i Azije, investira u više sektora, uključujući finansijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Grupa poseduje imovinu vrednu 40,3 milijarde evra i zapošljava 80.000 ljudi.
PPF grupa bila je u većinskom vlasništvu najbogatijeg Čeha Petra Kelnera, koji je poginuo u martu prošle godine u helikopterskoj nesreći na Aljasci.
RTL Hrvatska je treća po gledanosti televizija u toj zemlji, odmah iza HRT1 i Nove TV, pokazuju podaci Agencije za elektroničke medije Hrvatske.
Aljaska, policija - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Poginuo Petr Kelner, vlasnik „Telenora“ u Srbiji
Mobilni telefon - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2018
Blumberg: Prodaja Telenora — potres na tržištu regiona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala