- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Ansambl „Stanislav Binički“ održao koncert u Kolarcu

© Foto : Arhiva Doma vojske: Marko RupenaAnsambl Stanislav Binički
Ansambl Stanislav Binički - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
Pratite nas
Simfonijski orkestar, mešovit hor i solisti Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" održali su večeras u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine koncert povodom obeležavanja Dana Državnosti Republike Srbije.
Pod dirigentskom upravom Katarine Božović i majora Igora Mitrovića, koncert je otvorila numera "Praznik trubača", na koju su se nadovezale "Pozdrav Beogradu", "Miloš Veliki - koračnica" i "Gardijski marš".
Osim toga, izvedeni su i "Zlatni dan", "Pod sjajem zvezda", "Ima vremena za ljubav", "Buđenje ranog proleća", "Kolce", "Madrugadas", "Jeremija" i "Seobe".
Repertoar su činile i numere "Tobdžijsko kolo", "Prijatelji zauvek", "Pastirska balada", "Grudi balkanske" i "Govorna fuga - Srbija".
Pored ovih, na programu su bile i dobro poznate numere "Marš na Drinu", "Dobra vam noć, prijatelji", "Ovo je zemlja za nas", "Igrale se delije" i "Devojko mala".
Koncert je dočekan sa velikim interesovanjem beogradske publike, a među prisutnima je bio i ministar odbrane Nebojša Stefanović, kao i mnogi zvaničnici Ministarstva odbrane Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala