- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nastavljeni protesti u Kanadi, jedna osoba uhapšena na blokiranom mostu „Ambasador“

© AP Photo / Aaron LynettProtest u Kanadi
Protest u Kanadi - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Demonstranti i dalje drže u blokadi najprometniji prelaz između Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, a kanadska policija uhapsila je 27-godišnjeg muškarca, koji je učestvovao u protestu.
Demonstranti, koji su protiv obavezne vakcinacije i mera protiv pandemije, blokiraju most „Ambasador“ peti dan zaredom, ometajući međunarodnu trgovinu, a još nije poznato kada će saobraćaj biti normalizovan, prenose mediji.
Kasno u subotu, policija Vindzora uhapsila je 27-godišnjeg muškarca zbog krivičnog dela koji je u vezi sa demonstracijama.
Kanadska policija je postavila betonske barikade u blizini mosta kako bi se sprečilo da se demonstranti vrate na bilo koji način.
Oko 4.000 demonstranata okupilo se u subotu u centru Otave, a neki su srušili ogradu koja je bila podignuta oko Nacionalnog ratnog spomenika.
Policija Otave uspostavila je novi komandni centar koji se sastoji od federalne i pokrajinske policije kako bi odgovorio na eskalaciju situacije.
Sudija je u petak naredio demonstrantima na mostu „Ambasador“ da prekinu višednevnu blokadu. Premijer Ontarija Dag Ford proglasio je vanredno stanje u provinciji na osnovu koga će njegov kabinet moći da izrekne novčane kazne od 100.000 dolara i do godinu dana zatvora kao kaznu za ljude koji nastavljaju da blokiraju puteve, mostove, šetališta i drugu krucijalnu infrastrukturu, preneo je Tanjug.
Protesti „Konvoja slobode“, koji su u glavnom gradu Otavi započele kanadske kamiondžije ušli su u subotu u 16. dan. Prerastao je u širi protest protiv epidemioloških mera, a pridružili su se ljudi u manjim vozilima, uključujući automobile, kombije i kamione.
Protest kamiondžija u Kanadi - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SVET
Kanadski sud naložio kamiondžijama da prekinu blokadu, zaprećeno i novčanim i zatvorskim kaznama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala