- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Misija OEBS-a nastavlja sa radom u DNR i ako odu američki i britanski posmatrači

© Sputnik / Igor MaslovOEBS
OEBS - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Preuranjeno je govoriti o evakuaciji osoblja Specijalne posmatračke misije OEBS-a iz Donbasa, misija nastavlja sa radom, saopštilo je predstavništvo samoproglašene Donjecke Narodne Republike u zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.
„Danas možemo reći da se rad misije odvija regularno. Svakog dana, uključujući i ovog vikenda, misija obavlja svoje zadatke nadgledanja“, navodi se u saopštenju.
Što se tiče prelazaka kontrolnih punktova, treba napomenuti da ih misija svakodnevno i u oba smera obavlja u okviru planiranih rotacija, kao i hitne medicinske evakuacije, precizirao je predstavnik DNR u centru.
On je istakao da će misija OEBS-a moći da nastavi rad na teritoriji DNR čak i ako posmatrači, državljani Sjedinjenih Američkih Država i Britanije napuste Donjecku Narodnu Republiku.
Kako je objasnio, u DNR ima dovoljan broj posmatrača iz drugih zemalja, a odlazeće predstavnike mogu da zamene predstavnici drugih zemalja. Takođe je napomenuo da se do danas ukupan broj predstavnika misije OEBS-a raspoređenih na teritoriji DNR nije značajno promenio.
„Molimo predstavnike medija, vojne dopisnike i blogere da ne eskaliraju ionako tešku, napetu situaciju. U slučaju značajnih promena u radu misije na teritoriji republike, predstavništvo DNR u zajedničkom centru i pregovaračkom procesu obavestiće javnost. Verujte zvaničnim ovlašćenim izvorima informacija“, dodao je on.
Ranije je televizija „Si-En-En“, pozivajući se na informisane izvore, javila da američka administracija u svetlu krize oko Ukrajine namerava da povuče svoje posmatrače iz misije OEBS-a. U nedelju su neki mediji javljali da je moguće da deo osoblja posmatračke misije OEBS-a možda napušta samoproglašenu Donjecku Narodnu Republiku.
Vozila specijalne posmatračke misije OEBS-a u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
RUSIJA
Zaharova: Posmatračka misija OEBS-a u Ukrajini koristi se kao sredstvo za provokacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala