Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nosilac svih lista SNS-a Aleksandar Vučić, prva na listi za republičke izbore Danica Grujičić

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić saopštila je danas da će ta stranka izaći na sve izbore na listi „Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve“ i da će nosilac svih lista biti predsednik SNS Aleksandar Vučić.
„Prva na listi za republičke izbore biće Danica Grujičić, osoba koju zna cela zemlja i koja je najveći stručnjak u Srbiji i jedan od najvećih u svetu. Koja je spasila na hiljade života i koja može da iznese vrednosti za koje se borimo“, rekla je Brnabićeva.
Ona je dodala da će drugi na listi biti naš najcitiraniji matematičar Stojan Radenović, a treći genetičarka Jelena Begović.
Prvi na listi za beogradske izbore biće potpredsednik stranke Aleksandar Šapić, najavila je Brnabićeva.
Posle sednica Predsedništva i Glavnog odbora stranke, Brnabićeva je izjavila da je jednoglasno odlučeno da će slogan za kampanju biti „Zajedno možemo sve“, jer su, kako je rekla, pokazali da sa „našim narodom zajedno možemo sve da uradimo i da Srbija postane pobednička zemlja u svakom pogledu“.

Danica Grujičić: Želim da se nastavi trend ulaganja u zdravstvo

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić izjavila je da je za nju velika čast što se nalazi prva na listi SNS-a za parlamentarne izbore.
Grujičićeva je za TV Tanjug rekla da je odlučila da podrži SNS jer je, kako kaže, primetno da se Srbija razvija i da je poslednjih godina mnogo uloženo u zdravstvo, prosvetu i ostale oblasti.

„Bilo je iznenađenje za mene kada su mi javili da će to biti predlog. Bio je red, kao što su i uradili, da me pozovu i pitaju za mišljenje. Rekla sam da mi je svejedno da li ću biti prva ili poslednja, meni je važno da Srbija nastavi da ide onim pravcem kojim je krenula“, kazala je Grujičićeva.

Istakla je da je važno da se u zdravstvo nastavi sa daljim ulaganjima, da se zadrže mladi da ne idu u inostranstvo i da se više ulaže u nauku, visoke tehnologije i u poljoprivredu.
„To su oblasti za koje bih se ja borila i nadam se da ću imati prilike da se borim“, poručila je Danica Grujičić.
Dodala je da je evidentno da se Srbija razvija i istakla da kao neko ko je u zdravstvu 40 godina može da kaže da su ova vlada i Ministarstvo zdravlja uložili mnogo napora da očuvaju državno zdravstvo.
„Kao neko ko je odrastao u socijalizmu i kao neko ko je navikao na to da i zdravstvo i školstvo treba da budu dostupni svima i da napred idu oni koji su najbolji i najtalentovaniji, došli smo u situaciju da nekakve veze idu napred, da ko ima novca treba da se leči, da ko nema novca neka mu je Bog u pomoći. To tako ne može“, navela je Grujičićeva.
Kaže da se Srbija tokom pandemije pokazala kao veoma odgovorna država, a uloženo je mnogo u zdravstvene centre, opšte bolnice, tercijalne zdravstvene centre.
„Želim da se taj trend nastavi i da bude još više ulaganja i da moje kolege rade u boljim uslovima nego što sam ja radila, da im se pruži šansa da daju najsavremenije lekove, da ne moramo da se borimo da lekovi dođu na listu, nego da to bude po nekakvom automatizmu“, rekla je Grujičićeva.
Na pitanje kakve su njene ambicije po pitanju politike, s obzirom da biti prvi na listi znači i mogućnost da se bude premijer, Grujičićeva je odgovorila da ne veruje da će biti premijer.
„Ja sam lekar, ono što mene može da interesuje to je zdravstvo, nauka, obrazovanje, kultura, to su četiri oblasti gde se ja osećam suvereno“, navela je ona.

Odluka o predsedničkom kandidatu uskoro

Srpska napredna stranka uskoro će imati još jedan sastanak Predsedništva i Glavnog odbora na kom će doneti konačnu odluku o predsedničkom kandidatu, a SNS vidi Aleksandra Vučića kao svog kandidata, izjavila je Brnabićeva.
„Svakako da SNS želi da Vučić bude naš kandidat, to je apsolutno najbolje za Srbiju i jedina opcija koja garantuje da Srbija nastavi da se razvija ovom brzinom“, rekla je Brnabićeva.
SNS, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
SRBIJA
Vučić: Neće biti čistki u SNS-u, biće velikih promena
Predsednik SPS-a Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SRBIJA
SPS: Dačić nosilac svih lista i kandidat za premijera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala