Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Srbija bezbedna zahvaljujući radu bezbednosnih službi

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Aleksandar Vulin , ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, izjavio je danas da je Srbija bezbedna i sigurna zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića bezbednosnom sektoru koji je ojačao, opremio i doprineo poboljšanju životnog standarda njegovih pripadnika, ali najbitnije dao političku podršku njihovom radu.
Ministar je u jutarnjem programu televizije Hepi naveo da je činjenica da je Srbija, iako najmnogoljudnija zemlja u regionu, najbezbednija zemlja, što je rezultat upornog i svakodnevnog rada svih službi bezbednosti, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno informativne agencije i Vojske Srbije.
„Beograd nikada nije bio sigurniji u poslednjih 40 godina. Načelnik Policijske uprave za grad Beograd je Veselin Milić. Nikada nismo imali bolje rezultate u Upravi granične policije, nikada veće zaplene droga - prošle godine preko devet tona, a samo u prva dva meseca ove godine skoro tonu. Nikada nismo imali bolje rezultate u borbi protiv korupcije i privrednog kriminala, a to je opet svakako zasluga i načelnika Uprave kriminalističke policije Bogdana Pušića i Eremića koji vodi korupciju. Imamo izuzetan rad SBPOK-a koji vodi Ninoslav Cmolić. Imamo izuzetene rezultate i to se oseti i vidi“, istakao je ministar policije.
On je ukazao da u Srbiji organizovani kriminal nema političku podršku.
„Da li postoji - postoji, da li se borimo sa njim - borimo, da li su spremni da se brane - i te kako, do toga da su spremni da ubiju predsednika Alekksandra Vučića. Ali da li imaju političku podršku bilo koga da se zaklone - nemaju. Nismo mi kao neke druge zemlje“, rekao je Vulin.
Vulin je kazao da je tokom ove godine zaposleno 400 novih pozornika i da je time obnovljena praksa koja je bila zaboravljena i najavio da taj projekat neće biti zaustvaljen sve dok svaki kvart u Srbiji ne bude imao svog policajca, čoveka koji radni vek provodi upoznajući svoje sugrađane i koji je svojim građanima na usluzi.
Govoreći o opremanju i poboljšanju uslova rada i materijalnog položaja pripadnia policije, ministar Vulin je istakao da će Srbija prva u regionu imati najmodernije vatrogasne helikoptere i drugu adekvatnu opremu za što bolji i efikasniji rad pripadnika MUP-a.
„Kupujemo novu opremu za policiju, automobile, povećavamo platu, uveli smo po prvi put posebne sistematske preglede kako bi imali najbolju zdravstvenu zaštitu, po prvi put smo povećali premiju osiguranja za sve pripadnike MUP-a, obezbedili bolje uslove rada“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući na televiziji Hepi, preneo je Tanjug.
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SRBIJA
Vulin: Zvicer ima političkog šefa, pokušaće da se osveti Vučiću zbog razbijanja narko-klana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
SRBIJA
Vučić: Imamo sve detalje o atentatu, jedna zemlja EU nam je prosledila operativna saznanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala