- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Informacije iz Rusije: Doživotna suspenzija za 21. na planeti?

© AFP 2023 / SAMER AL-REJJALNikoloz Basilašvili
Nikoloz Basilašvili - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili mogao bi da bude doživotno suspendovan zbog nameštanja mečeva, javljaju dobro obavešteni izvori iz Rusije.
Trenutno 21. tenisera planete terete za nameštanje nekoliko mečeva tokom karijere, prenosi ruski „VseProSport“.
Kako se navodi, Međunarodna teniska jedinica za integritet (ITIA) je pokrenula istragu protiv 29-godišnjeg Gruzijca, koji se tereti za nameštanje mečeva iz 2016. godine.
Ukoliko se svi navodi ispostave kao tačni, nekada 16. teniser sveta i osvajač pet ATP titula bi mogao da bude doživotno suspendovan, ali je moguće i da, ukoliko je kriv, smanji svoju kaznu saradnjom sa Jedinicom za integritet.
Basilašviliju ovo nije prvi put da se u medijima pojavljuje u negativnom svetlu, pošto je prethodno optužen za nasilje u porodici.
On je sredinom 2020. uhapšen jer je navodno pretukao ženu pred svojim detetom, a početkom 2021. je u medijima isplivala informacija da Irakliju Kačaravi, gruzijskom biznismenu koji ga je finansirao na početku karijere, duguje 1,5 miliona dolara.
Basilašvili je najveći uspeh u karijeri ostvario početkom 2021. kada je savladao Rodžera Federera u Dohi, a nešto kasnije taj turnir i osvojio, pobedivši i Tejlora Frica i Roberta Bautistu Aguta.
Ruski talas koji je „potopio“ planetu
Novi obrt u Francuskoj – Đoković, ipak, može na Rolan Garos?!
Čekajući da Filip „upali“: „Stalno govorim – verujem i nadam se da će uspeti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala