- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Koliko često treba prati posteljinu

CC0 / Pixabay / Spavanje — ilustracija
Spavanje — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Vaša posteljina skuplja prljavštinu i znoj dok spavate, pa je zbog toga važno znati koliko često je dobro da se pere kako biste izbegli iritacije, infekcije i slično.
Osoba u proseku promeni posteljinu svaka 24 dana, pokazalo je istraživanje koje je sproveo „Matres advajzer“. Ipak, ovo nije idealno.
Posteljinu bi trebalo prati jednom sedmično kako biste zadržali svežinu. Naravno, ukoliko često putujete ili ne spavate svake noći u svom krevetu, u redu je i da pomerite pranje.
S druge strane, ako se vi ili vaš partner mnogo znojite dok spavate ili delite krevet s ljubimcem, logično je da će se posteljina mnogo brže isprljati. Osobe koje imaju osetljivu kožu, pate od alergija i slično bi je takođe morale češće prati – svaka tri do četiri dana.
Pre pranja posteljine obavezno pročitajte uputstvo. Određene vrste tkanina, kao što su pamuk, bambus, lan i svila, mogu zahtevati posebnu negu. Ukoliko na posteljini postoje mrlje, potrudite se da ih ručno uklonite pre nego što je stavite u mašinu za pranje veša. Trebalo bi je prati u hladnoj vodi, prenosi portal Kliks.
Čišćenje kuće — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
DRUŠTVO
Koje stvari u kući ne bi trebalo čistiti vodom
Devojka - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
DRUŠTVO
Zašto ne treba nositi istu odeću dva dana zaredom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala