- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nurkić govorio o odnosu Srbije prema Jokiću

© AP Photo / Steve DykesNikola Jokić i Jusuf Nurkić, košarkaši Denvera i Portlanda
Nikola Jokić i Jusuf Nurkić, košarkaši Denvera i Portlanda - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Jusuf Nurkić, košarkaš Portland Trejl Blejzersa, u odgovoru na pitanje novinara Sputnjika, u vezi empatije koju poseduje Nikola Jokić, postavio je kontrapitanje – „Da, ima empatiju, a onda jednom ne odigra za reprezentaciju i odmah nema empatiju?“.
Nikola Jokića i Jusuf Nurkić pre nekoliko godina bili su saigrači, a kako su bili mladi, i plus centri, Denver nije pronašao rešenje da obojica imaju važnu ulogu u timu.
Trener Majk Meloun je kombinovao, malo je starter bio Nurkić, malo Jokić, malo su igrali zajedno na terenu, ali nije bilo strpljenja i odlučili su da trejduju bosanskohercegovačkog igrača u Portland.
U trenutku kada su obojica bili starteri, srpski košarkaš pokazao je izuzetnu empatiju, a sve je pre godinu dana otkrio trener Majk Meloun.
„Nikada to neću zaboraviti, Jokić mi je došao u kancelariju sa suzama u očima i tražio da ulazi s klupe, toliko je bio frustriran što ne funkcioniše petorka sa Nurkićem i njime“, rekao je Meloun.
„Naporan rad se isplati i zaista sam srećan zbog Nikole jer je uradio sve što sam tražio od njega. Nikada mu posle sezone nisam govorio da mora da vežba šut, trojke, levi ili desni poluhorog. Uvek je bilo: ‘Moraš da sazriš, moraš da odrasteš, da se boriš bolje sa lošim situacijama i da budeš vođa, da budeš glasniji u svlačionici i fizički spremniji’. Sve to je uradio i srećan sam zbog njegovog uspeha“, dodao je.
Jokić je video da stvari ne idu u najboljem pravcu, na neki način se žrtvovao i podredio ekipi, zatražio je da Nurkić bude prvi centar i pokazao je empatiju, saosećajnost, sposobnost opažanja i razumevanje.
Jusuf, koji nije znao za ovaj detalj, odlučio je da, kada je reč o reprezentaciji Srbije, ukaže na odnos koji imaju Srbi prema momku iz Sombora.
Srpski košarkaš dva puta je odbio poziv, pred Evropsko prvenstvo 2017. i prošlog leta za Olimpijske igre, zbog toga je pretrpeo oštre kritike ovdašnje javnosti, i nije naišao na razumevanje.
„Pa da, ima empatiju, a onda jednom ne odigra za reprezentaciju i odmah nema empatiju, a? Mislim...“, rekao je Nurkić Sputnjiku, misleći kako nije u redu što je Jokić trpeo velike kritike srpske javnosti.
A onda je usledio Jusufov odgovor na ono što je Jokić rekao Melounu da ga stavi na klupu i prednost da Nurkiću.
„Ne znam, ne sećam se toga, nisam upućen. Sa Nikolom, stvarno, možete i njega da pitate i njegovu porodicu, braću, nikada nije bilo problema. Veliko poštovanje postoji između nas, tako ja gledam“, dodao je Nurkić.
Nurkića smo pitali i za to da li je video MVP potencijal u Jokiću pre šest godina kada su igrali zajedno u Denveru.
„Mislim da nije realno bilo da se vidi da će biti MVP, ali s obzirom na sistem kakav je napravljen, posebno prošle sezone, bio je MVP neosporivo. Igrao je sve utakmice, nije niko mogao da ga ugrozi. Ove sezone je top 3, ne vidim neku razliku, igraju bolje nego prošle godine“, kazao je Nurkić za Sputnjik.
Bosanskohercegovački košarkaš još malo je pričao o periodu provedenom u Denveru i saradnji sa Jokićem.
„Ne vidim razlog zašto ne bi mogli da igramo zajedno. Šta bi bilo kada bi bilo. Na kraju je ispalo super za obe strane. Po mom mišljenju i gledanju sa strane, mislim da niko nije hteo da nas dvojica funckionišemo. To je sport, nema tu nekih ličnih motiva, ali mislim da trener i stručni štab nisu želeli da naprave da to funkcioniše“, rekao je Nurkić na pitanje novinar Monda.
Nurkić je odgovarao na pitanja srpskih novinara pred susret sa Njujork Niksima, utakmicu koja spada u udarni termin za evropske gledaoce.
NBA utakmice u takozvanom „prajmtajm“ terminu za evropske gledaoce igraju se u okviru inicijative „NBA Saturdays and NBA Sundays presented by NBA 2K22“.
Utakmica između Portlanda i Njujorka igra se u subotu u 23.00.
„Dobre igre su važne, ali mnogi su igrali sjajno...“ – momak iz Beograda postaje ikona u Minhenu
Sraman odnos Amerikanca prema Jokiću: „Bacite tu glupu statistiku u kantu“ /video/
Kralj ponovo birao Jokića, Durent izazvao „ludnicu“ u studiju! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala