- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Harfuti umesto hobita: Otkriveni novi detalji o seriji „Gospodar prstenova: Prstenovi moći“

CC0 / / Scena iz filma „Gospodar prstenova“
Scena iz filma „Gospodar prstenova“ - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Serija „Prstenovi moći“ neće prikazivati seks i nasilje na nivou „Igre prestola“ već će biti priča o „bratstvu“ i „prijateljstvu“ navode kreatori.
Smeštena u vreme Drugog doba Srednje zemlje, serija će istraživati priče koje se kriju „duboko u patuljastim rudnicima Maglovitih planina, u vilenjačkom kraljevstvu Lindona i u ljudskom ostrvu Numenor, koje je slučno Atlantidi“.
Otkriveno je da će se pojaviti originalni likovi iz trilogije „Gospodar prstenova“ kao što su Galadriela i Elrond. Morfid Klark će preuzeti ulogu mlade Galadrijele, koja je opisana kao ratnica „ljuta i drska koliko je i pametna“, dok će Elronda tumačiti Robert Aramajo, najpoznatiji po ulozi mladog Neda Starka iz „Igre prestola“.

Serija će takođe sadržati potpuno nove likove i zaplete. Jedna od novih priča tiče se „zabranjene” romantične veze između ljudske seoske isceliteljke koju igra Nazanin Boniadi i vilenjaka Arondija.
Umesto hobita, u seriji će biti predstavljeni njihovi preci – harfuti – sa ser Lenijem Henrijem koji portretiše starešinu harfuta.
Gledaoci će takođe moći da vide patuljasti grad Kazad-dum unutar Maglovitih planina gde će novostvoreni lik – patuljasta princeza Disa, koju igra Sofija Nomvete, „dati širu sliku o tome ko sve živi u Srednjoj zemnji” navodi Vaniti fer.
Serija će takođe ispričati priču o vilenjačkom kovaču Kerebrimboru, koji brusi svoje veštine sa metalima i magijom i kuje prstenove moći u tandemu sa lordom Sauronom.
Scena iz filma „Gospodar prstenova“ - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
KULTURA
„Gospodar prstenova: Prstenovi moći“ – premijera najskuplje serije na rođendan Bilba Baginsa

Kreatori serije Patrik Mekej i Džej Di Pejn kažu narativ opisuje „kovanje prstanova“ i predstavlja „magiju, ratovanje i mitologiju“ koje moć ovih prstenova prati. Oni su takođe dodali da priča neće imati kontroverzne scene „Igre prestola“, jer je cilj bio da se napravi šou za sve, i za decu, i za odrasle.
„Serija je u tonu Tolkinovih knjiga. Biće scena koje su strašne, intenzivne, čak političke, ali ovo je, pre svega, dirljiva, optimistična priča. Ona se tiče prijateljstva, bratstva i autsajdera koji prevazilaze veliki mrak.”
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala