- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Dejan Petrović – ambasador srpske trube | Dok anđeli spavaju

© SputnikDejan Petrović i Marina Rajević Savić
Dejan Petrović i Marina Rajević Savić - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Gost novog izdanja emisije „Dok anđeli spavaju“ autorke Marine Rajević Savić je ambasador srpske trube - Dejan Petrović, poznat širom sveta po izvođenju srpske tradicionalne muzike koju često kombinuje sa modernim elementima.
Rođen je u selu Duboko kod Užica, sin je poznatog trubača Milovana Mića Petrovića i pripadnik četvrte generacije trubača u svojoj porodici. Prvu trubu Dejan je dobio u šestoj godini, u osmoj je prvi put zasvirao na pozornici, a već kao dvanaestogodišnjak je imao svoj mladi orkestar.
Na Saboru trubača u Guči 2006. godine postao je najmlađi dobitnik „Majstorskog pisma“, najprestižnije nagrade na ovom takmičenju. Višestruki je osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada „Prva truba sveta“, a sa svojim bendom ima četiri diskografska izdanja.
Kultna emisija „Dok anđeli spavaju“, koju već duže od tri decenije uređuje i vodi Marina Rajević Savić, obrađuje životne priče ekskluzivnih gostiju iz različitih sfera društva.
Dok anđeli spavaju, 1. deo, 12.02.2022.
Dok anđeli spavaju, 2. deo, 13.02.2022.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala