- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda „trojkom“ protiv Čukaričkog odgovorila Partizanu – malerozni Pavkov

© AP Photo / Darko VojinovicFudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu
Fudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Crvena zvezda je u derbiju 22. kola Superlige na Marakani lako izašla na kraj sa Čukaričkim – 3:0 (1:0). Pavkov je načeo „brđane“ golom u 16. minutu, ali je samo pet minuta kasnije morao da napusti teren zbog razbijene glave.
U strelce su se upisali i novajlija Ohi i Dragović, pa je Zvezda prišla Partizanu opet na pet bodova.
Odgovorila je četa Dejana Stankovića na rutinsku pobedu Partizana u Nišu protiv Radničkog (0:2), i to „trojkom“ pred oko 15.000 Delija na najvećem srpskom stadionu.
Tim Saše Ilića došao je da igra fudbal i da se suprotstavi aktuelnom šampionu, ali je Zvezda preko Pavkova već u 16. minutu uspela da dođe do prednosti. Div iz Begeča je sa 11 metara zakucao loptu iza leđa golmana Petrovića.
Pavkov je najavio da bi ovo moglo da bude njegovo proleće, ali je u 21. minutu usledio sudar glavama sa Endiajeom i morao je malerozni napadač zbog napukle arkade i krvave glave da napusti teren pre vremena.
Igralo se otvoreno na obe strane, ali su mreže do poluvremena mirovale. U nastavku je Zvezda „dodala gas“, a posao joj je olakšao Drezgić koji je naivno u kratkom roku dobio dva žuta kartona, od kojih drugi posle prigovora sudiji Minakoviću.
Igrač više se i te kako osetio, pa su crveno-beli preko velikog pojačanja Ohija koji je stigao s epitetom najboljeg strelca norveškog prvenstva, duplirali prednost u 76. minutu.
Samo 180 sekundi kasnije na asistenciju Kataije pogodio je Dragović. Reprezentativcu Austrije i iskusnom štoperu to je već četvrti gol u Superligi, što svakako raduje trenera Stankovića.
U 83. minutu je travu Marakane i dres Zvezde osetio Nemanja Motika koji je stigao iz minhenskog Bajerna, a zamenio je Kataija.
Zvezda je trijumfom nad Čukaričkim nastavila poteru za liderom Partizanom, koji ni posle 22 odigrana kola ne zna za poraz, a razlika je ostala identična – pet bodova.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Golman Partizana Aleksandar Popović protiv Genta - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SPORT
Jezive scene na Čairu – golman Partizana ostao bez svesti /foto/
Aleksandar Mitrović (desno) i menadžer Fulama Marko Silva - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SPORT
Mitrogol ne staje – još korak do istorije u „kolevci fudbala“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala