- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Uredba o ograničenju cene goriva u Srbiji biće na snazi 30 dana

CC0 / Pixabay / Točenje benzina u vozilo — ilustracija
Točenje benzina u vozilo — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Uredba o ograničenju cena pojedinih naftnih derivata stupa na snagu u subotu, nakon objave u Službenom glasniku, izjavo je pomoćnik ministra trgovine Jasmin Hodžić.
„Vlada je juče donela uredbu koja se pre svega odnosi na maloprodajne cene evrodizela čija je cena ograničena na 179 dinara i benzina BMB 95 čija maksimalna cena može biti 171 dinar. Cene ostalih derivata se kao i do sada slobodno formiraju na tržištu, a važenje uredbe je 30 dana“, rekao je Hodžić za Tanjug.
On je naveo je da je razlog donošenja uredbe kontinuirani rast cena naftnih derivata na našem tržištu i berzanskih cena sirove nafte, što utiče na rast cena ostalih proizvoda.
„Cilj uredbe je da se zaštiti životni standard našeg stanovništva i da se spreči nekontrolisani rast ovih energenata već i ostalih roba i usluga na našem tržištu“, kazao je Hodžić.
Uredbom je definisana samo maksimalna cena ova dva derivata, rekao je Hodžić, dodajući da ministarstvo nije ulazilo u korekciju cena akciza ili strukturu cena, jer to nije nadležnost ovog resora.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala