- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nema veze sa politikom: Kremlj potvrdio - PCR test razlog što su Makron i Putin sedeli na distanci

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMakron i Putin na konferenciji za medije u Kremlju
Makron i Putin na konferenciji za medije u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je informaciju da je predsednik Francuske Emanuel Makron uoči sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom odbio da uradi PCR test na virus koronu.
Prema rečima Peskova, distanca na sastanku Putina i Makrona nije povezana sa politikom, nego sa epidemiološkim merama.
Kako je objasnio, u pojedinim situacijama Putin razgovara sa svojim gostima tako što sede blizu jedni drugih, rukuju se, dok se sa nekima sastanak održava za dugim stolom.

„To je zaista povezano sa tim što pojedini lideri slede svoja pravila... Mi to razumemo, to je normalna svetska praksa, ali u tom slučaju stupa na snagu protokol dodatnih mera za zaštitu zdravlja našeg predsednika i naših gostiju istovremeno i tada se primenjuje veća distanca“, objasnio je Peskov.

Istovremeno, on nije želeo da otkrije da li bi Kremlju odgovarali da je Makron uradio testiranje kod fracuskih lekara, umesto kod ruskih.
„Ne bih da ulazim u detalje“, rekao je portparol.
Takođe je dodao da su „mogući različiti formati interakcije onih koji osiguravaju epidemiološku bezbednost našeg predsednika i naših gostiju“.
Ranije je anonimni izvor iz Jelisejske palate saopštio da je Makron tokom posete Kremlju sedeo na velikoj udaljenosti od Putina, jer je francuski lider odbio da u Rusiji uradi pi-si-ar test na kovid 19.
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron na pregovorima u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
RUSIJA
Rešena misterija velikog stola između Putina i Makrona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala