- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Maljkovićeva: Mnogo jače zemlje od nas imaju mnogo muka kada dođu u ovu situaciju

© Foto : FIBAMarina Maljković – OI Tokio
Marina Maljković – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković je posle pobede nad Južnom Korejom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo govorila o tome da se njena ekipa u ovom sastavu na ovom turniru okupila prvi put.
Srbija je u okviru kvalifikacionog turnira za Mundobasket, u Beogradu savladala Korejke posle dramatične završnice.
Maljkovićeva je čestitala svojim košarkašicama i podsetila na određenu dozu neuigranosti.
„Ova ekipa se okupila po prvi put. Mnogo jače zemlje od nas imaju mnogo muka kada dođu u ovu situaciju. Želim stvarno da devojkama čestitam na energiji sa kojom su ušle u meč. Shvatile su šta je to što treba da se radi kada se igra za Srbiju. Utakmica je bila vrlo teška, tačno onakva kakvu smo i očekivali. Koreja je odličan tim, te devojke su veliki borci. Mučile su nas i u Tokiju, mučile su nas i danas. Zato sam zaista srećna što je moj novi, mladi tim pobedio. Nadam se da ćemo moći ovako i da nastavimo“, rekla je Maljkovićeva.
Kako kaže, Srbiji je potrebno vreme, a u turnirskom formatu to nije opcija. Srbija u subotu igra protiv već kvalifikovanog domaćina Australije, a u nedelju protiv Brazila.
„Vreme, treba nam vreme, a to je ono što nemamo i to je jedino što ovom timu treba. Posle tri ili četiri dana treninga, ne mogu da kažem da nisam srećna, uprkos velikom broju promašenih polaganja. Ali, nismo imali vremena da treniramo ni da se spremamo. Ovoj grupi fali samo vremena, nadam se da ćemo imati snage da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, što bi bila ogromna stvar za ovu generaciju“.
Jedna od heroina pobede bila je Dragana Stanković koja je na nešto manje od minut do kraja pogodila jako težak šut i donela novu prednost Srbiji, ali se nedugo zatim povredila.
„Ne znamo, čekamo da vidimo šta se dešava. Povredila je koleno...“, kratko je podvukla Marina Maljković.
Tina Krajišnik za Sputnjik: Sa jednom nogom ću da trčim, samo da ne vide da me boli
Jelena Bruks dobila mural /foto/
Bizarna scena u Turskoj: Grk je bio i heroj i tragičar /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala