- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Britanski ministar odbrane stiže u Moskvu: Cilj posete – zapretiti Rusiji

© AP Photo / Matt DunhamZastava Velike Britanije ispred Big Bena u Londonu.
Zastava Velike Britanije ispred Big Bena u Londonu. - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas trebalo bi danas da doputuje u zvaničnu posetu Moskvi gde će se sastati sa svojim ruskim kolegom Sergejom Šojguom, a glavni cilj posete je da pokuša putem pretnji sankcijama da „ubedi Rusiju da odstupi od praga rata“, piše list „Tajms“ pozivajući se na sopstvene izvore.
„Ovo bi mogli da budu poslednji pregovori“, kazao je izbor i ocenio da diplomatski razgovori na visokom nivou u narednom periodu nisu planirani.
Takođe je kazao i da Ben Voles ima nameru Sergeju Šojguu da kaže da bi eventualna invazija na Ukrajinu stavila Moskvu u „gubitničku poziciju“.
Uoči dolaska Volasa Moskvu je posetila i britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras koja se juče sastala sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.
Tokom susreta šefovi diplomatija Velike Britanije i Rusije razgovarali su o situaciji u Ukrajini, vojnim vežbama u Belorusiji i garancijama bezbednosti.
Međutim, Lavrov je na konferenciji za štampu okarakterisao sastanak sa britanskom koleginicom kao razgovor nemog sa gluvim.
Sergej Lavrov i Elizabet Tras - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
RUSIJA
„Kao gluv sa nemim“: Lavrov razočaran razgovorom sa britanskom ministarkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala